Ενέργεια

Αντίθετα αποτελέσματα στην παραγωγή LNG για το 1ο τρίμηνο αναμένουν Shell και Exxon

Αντίθετα αποτελέσματα στην παραγωγή LNG για το 1ο τρίμηνο αναμένουν Shell και Exxon

Η βρετανική εταιρεία προβλέπει μείωση, ενώ η αμερικάνικη αύξηση

«Βίοι» αντίθετοι για Shell και Exxon ως προς τις εκτιμήσεις για η παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Η Shell αναμένει ότι η σχετική παραγωγή θα μειωθεί σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο, λόγω των κυκλώνων και της απρογραμμάτιστης συντήρησης στην Αυστραλία.

Η Shell (κορυφαίος έμπορος LNG στον κόσμο), βλέπει όγκους υγροποίησης LNG μεταξύ 6,4 εκατομμυρίων μετρικών τόνων και 6,8 εκατομμυρίων τόνων το Α΄ τρίμηνο του 2025. Θα είναι χαμηλότεροι από την προηγούμενη πρόβλεψη 6,6-7,2 εκατομμυρίων τόνων και από 7,1 εκατομμύρια τόνους που παρήχθησαν το Δ΄ τρίμηνο του 2024.  

Shell_2.jpg

Στο τμήμα Integrated Gas, η Shell θεωρεί ότι τα αποτελέσματα συναλλαγών και βελτιστοποίησης συμβαδίζουν με το 4ο τρίμηνο του 2024, παρά τον υψηλότερο αντίκτυπο (χωρίς μετρητά) από τα συμβόλαια αντιστάθμισης που λήγουν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι συναλλαγές και η βελτίωση στον κλάδο Χημικών και Προϊόντων αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερες από ό,τι το Δ΄ τρίμηνο και να συμβαδίζουν με τις συνεισφορές του Β΄ τριμήνου του 2024 και του Γ΄ τριμήνου του 2024 λόγω υψηλότερου περιθωρίου διύλισης και αυξημένης χρήσης εργοστασίων διύλισης και χημικών.

Η χρήση των διυλιστηρίων αναμένεται να κυμαίνεται από 83% έως 87% για το πρώτο τρίμηνο του 2025, από 76% το 4ο τρίμηνο του 2024, ενώ η χρήση χημικών αναμένεται να αυξηθεί από 75% το τέταρτο τρίμηνο σε 79%.

Η Shell θα ανακοινώσει στις 2 Μαΐου τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.


Αύξηση κερδών αναμένει η ExxonMobil

Exxon_1.jpg

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil ανακοίνωσε ότι αναμένει τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο να είναι υψηλότερα από το 4ο τρίμηνο έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και τα αυξανόμενα περιθώρια διύλισης.

Τα κέρδη της Exxon στο ανοδικό τμήμα θα μπορούσαν να είναι έως και 900 εκατομμύρια δολάρια υψηλότερα το 1ο τρίμηνο σε σύγκριση με το τελευταίο του 2024 λόγω των υψηλότερων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και των επιπτώσεων του χρονισμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης