Ενέργεια

Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο στις ΗΠΑ

Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο στις ΗΠΑ
Για χρόνια, το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα, σε ποσοστό περίπου 40%
Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ μέχρι στιγμής φέτος, συμπαρασύροντας έτσι ανοδικά και την παγκόσμια ζήτηση για το καύσιμο.

Οι Αμερικανοί παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας παρήγαγαν συνολικά 55,6 εκατομμύρια MWh από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG που επικαλείται το Reuters.

Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ αποτελεί επίσης την υψηλότερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια.

Από τον Ιούνιο, το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει το 46% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Το αυξανόμενο μερίδιο του φυσικού αερίου υπονομεύει τον στόχο της κυβέρνησης Μπάιντεν για ένα δίκτυο «καθαρής ενέργειας» μέχρι το 2035.

Θα συνεχίσει να αυξάνεται η ζήτηση ενέργειας

Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας παρέχεται από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου, έχει εκτοξευθεί και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται λόγω των απαιτήσεων για την τροφοδοσία και την ψύξη των data centers.

Στο μεταξύ, οι αμερικανικές εταιρείες ανακοινώνουν σχέδια για τον μεγαλύτερο όγκο νέας δυναμικότητας με καύση φυσικού αερίου εδώ και χρόνια, λόγω της όλο και μεγαλύτερης ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2024, οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασαν σχέδια για τη νέα δυναμικότητα που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο, η οποία είναι ίση με το σύνολο της δυναμικότητας που ανακοινώθηκε το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Sierra Club που επικαλέστηκε το Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Άλμα στη χρήση φυσικού αερίου

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κάνει άλμα από το έτος μέχρι σήμερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε με τις θερμότερες θερμοκρασίες και τη ζήτηση από τα κέντρα δεδομένων.

Μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία ισοπεδωτικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Αμερική, η έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, η μεγαλύτερη κατασκευή τσιπ και άλλων τεχνολογικών προϊόντων, οδηγούν σε υψηλότερη ζήτηση ενέργειας στις ΗΠΑ.

Για χρόνια, το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα, σε ποσοστό περίπου 40%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης