Ενέργεια

Αυξάνει τις εισαγωγές ενέργειας από την ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο (Oil Price)

Αυξάνει τις εισαγωγές ενέργειας από την ΕΕ το Ηνωμένο Βασίλειο (Oil Price)
Φαίνεται ότι η Ευρώπη πρόκειται να ζοριστεί κάπως αυτόν τον χειμώνα, ειδικά αν αποδειχθεί πιο κρύος από τον περσινό
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξήσει τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντισταθμίσει τυχόν μελλοντικές ελλείψεις εφοδιασμού που θα προκληθούν από την απόφαση της κυβέρνησης των Εργατικών να κλείσει τον τελευταίο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα στη χώρα.

Σύμφωνα με το Oil Price, το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα κατά 8,8% αυτόν τον χειμώνα χάρη στις περισσότερες συνδέσεις εισαγωγών με την ηπειρωτική Ευρώπη.

Το ποσοστό αυτό θα είναι υψηλότερο από 7,4% τον περασμένο χειμώνα, αφού μια νέα διασύνδεση με τη Δανία τέθηκε σε λειτουργία νωρίτερα μέσα στο έτος.

«Το υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με πέρυσι οφείλεται στις νέες διασυνδέσεις, στην αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης μπαταριών και στην αύξηση της παραγωγής που συνδέεται στα δίκτυα διανομής», ανακοίνωσε ο διαχειριστής μεταφοράς ενέργειας της χώρας, NESO».

Ενώ αυτό μπορεί να ισχύει προς το παρόν, η Ευρώπη θα δει υψηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, γεγονός που μπορεί να μειώσει την ικανότητά της να εξάγει τόση ηλεκτρική ενέργεια όση μπορεί να χρειαστεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηλιακή ενέργεια δεν είναι επίσης στη βέλτιστη κατάστασή της το χειμώνα, ειδικά σε μια χώρα που λόγω της γεωγραφικής της θέσης δεν διαθέτει και τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια.

Το πρόβλημα της Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει επίσης να ενισχύσει το δικό της δίκτυο διασύνδεσης για να εξασφαλίσει τον επαρκή εφοδιασμό όλων των μελών - και της Ουκρανίας επίσης.

Λόγω της καταστροφής που προκλήθηκε στο ουκρανικό δίκτυο και στις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ρωσικό στρατό, το Κίεβο αναζητά δυτική υποστήριξη στον εφοδιασμό του με ηλεκτρική ενέργεια.

Φαίνεται ότι η Ευρώπη πρόκειται να ζοριστεί κάπως αυτόν τον χειμώνα, ειδικά αν αποδειχθεί πιο κρύος από τον περσινό.

Πράγματι, η NESO έχει αναγνωρίσει το ενδεχόμενο ελλείψεων τους προσεχείς μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης