Ενέργεια

EIA: Σε χαμηλό έτους υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκαν της βενζίνης

EIA: Σε χαμηλό έτους υποχώρησαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Αυξήθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού, εξαιρουμένου του Strategic Petroleum Reserve, μειώθηκαν κατά 6,9 εκατομμύρια βαρέλια στα 418,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Αυγούστου

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2023 καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν με το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου οδήγησης, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).
Τα αποθέματα αργού, εξαιρουμένου του Strategic Petroleum Reserve, μειώθηκαν κατά 6,9 εκατομμύρια βαρέλια στα 418,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Αυγούστου, σύμφωνα με την EIAν.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού ΗΠΑ, μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 853.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 2,0 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με την EIA, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 85.000 bpd στα 3,8 εκατομμύρια bpd.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης α Brent επέκτεισαν κέρδη μετά την έκθεση, σημειώνοντας άνοδο 2% και 1,6% αντίστοιχα.

Το πετρέλαιο στα διυλιστήρια

Τα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, ανέφερε η ΕΙΑ.
Οι ροές αργού διυλιστηρίου (USOICR=ECI),αυξήθηκαν κατά 36.000 bpd την εβδομάδα, ενώ τα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου (USOIRU=ECI), παρέμειναν αμετάβλητα στο 93,3% της συνολικής χωρητικότητας
.Τα αποθέματα βενζίνης (USOILG=ECI), αυξήθηκαν κατά 800.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 219,2 εκατομμύρια βαρέλια .
Το προσφερόμενο προϊόν βενζίνης, που αντιστοιχεί στη ζήτηση, μειώθηκε στα 8,9 εκατομμύρια bpd την εβδομάδα από 9,3 εκατομμύρια bpd.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βενζίνης στις ΗΠΑ επέκτειναν τις απώλειες, με πτώση 0,4%.
Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 122,7 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για άνοδο 500.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ντίζελ στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,7% μετά την αιφνιδιαστική απόσυρση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης