Ενέργεια

Τι περιμένει για τα αποτελέσματα τριμήνου στον κλάδο του φυσικού αερίου η Shell

Τι περιμένει για τα αποτελέσματα τριμήνου στον κλάδο του φυσικού αερίου η Shell
Το δεύτερο τρίμηνο πέρυσι, η Shell ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 5,07 δισ. δολαρίων ενώ ο κλάδος φυσικού αερίου κέρδισε περίπου 2,5 δισ. δολάρια
Ο ενεργειακός γίγαντας Shell, αναμένει ότι τα αποτελέσματα για τον κλάδο του φυσικού αερίου κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι ανάλογα με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το LNG Prime, τα αποτελέσματα θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους λόγω εποχικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της Shell ανήλθαν σε 7,73 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, μειωμένα κατά 19,8% σε σύγκριση με τα 9,64 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, ενώ ο ολοκληρωμένος τομέας φυσικού αερίου της εταιρείας ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη περίπου 3,68 δισ. δολαρίων, μειωμένα από τα 4,91 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και τα 3,97 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Το δεύτερο τρίμηνο πέρυσι, η Shell ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 5,07 δισ. δολαρίων ενώ ο κλάδος φυσικού αερίου κέρδισε περίπου 2,5 δισ. δολάρια.

Όγκοι υγροποίησης

Η Shell ανέφερε στην τριμηνιαία ενημέρωσή της ότι αναμένει πως οι όγκοι υγροποίησης θα φτάσουν περίπου τους 6,8 - 7,2 εκατομμύρια τόνους κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανέμενε προηγουμένως ότι οι όγκοι υγροποίησης θα αγγίξουν περίπου τους 6,8 - 7,4 εκατ. τόνους το τρίμηνο.

Οι όγκοι υγροποίησης της Shell έφτασαν τους 7,17 εκατ. τόνους το δεύτερο τρίμηνο πέρυσι και τους 7,58 εκατ. τόνους το πρώτο τρίμηνο φέτος.

Η εταιρεία πούλησε 16,87 εκατ. τόνους LNG την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου και 16,03 εκατ. τόνους το δεύτερο τρίμηνο πέρυσι.

Η Shell αναμένει ότι η ολοκληρωμένη παραγωγή φυσικού αερίου θα φθάσει τα 940-980 kboe/d το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 920 - 980 kboe/d στην προηγούμενη εκτίμηση, ενώ η παραγωγή upstream αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1.720-1.820 kboe/d, έναντι 1.630-1.830 kboe/d προηγουμένως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης