Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η κοινοπραξία της Trafigura απέκτησε το σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Τέξας

Η κοινοπραξία της Trafigura απέκτησε το σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Τέξας

Ευκαιρία για τη μεγάλη εταιρεία πετρελαίου και εμπορευμάτων να ενισχύσει τις δραστηριότητές της σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια στη Βόρεια Αμερική

Η Trafigura (ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους εμπόρους πετρελαίου και εμπορευμάτων στον κόσμο με έδρα τη Σιγκαπούρη) και ο συνεργάτης της στην κοινοπραξία Frontier Group of Companies ανακοίνωσαν την απόκτηση του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Mountain Creek στο Τέξας από μια ομάδα οικονομικών επενδυτών έναντι άγνωστου ποσού.

Ο ατμοστρόβιλος 808 MW με αέριο ηλεκτροπαραγωγής στο ERCOT που βρίσκεται κοντά στο Ντάλας, παρέχει μια ευέλικτη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους υψηλής ζήτησης.

Η εξαγορά αποτελεί μια ευκαιρία για την Trafigura να ενισχύσει τις δραστηριότητές της σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια στη Βόρεια Αμερική και να επεκτείνει την προσφορά προϊόντων της. Επιπλέον, η έκταση 1.500 στρεμμάτων με την υπάρχουσα υποδομή δικτύου προσφέρει πιθανές μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.


Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

Οι Richard Holtum και David Franjoine, υψηλόβαθμα στελέχη της Trafigura και της Frontier Group of Companies αντιστοίχως μίλησαν για την προαναφερόεμνη συνεργασία.

«Αυτό το στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο θα υποστηρίξει την αναπτυσσόμενη επιχείρηση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ και θα συνεχίσει να παρέχει μια ευέλικτη πηγή ενέργειας στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του Τέξας.

Υπάρχει επίσης σημαντικό μελλοντικό δυναμικό ανάπτυξης στην τοποθεσία για έργα που συμβάλλουν στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και λύσεις χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα, όπως ηλιακή ενέργεια, λύσεις αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες ή πρόσθετη ευέλικτη παραγωγή ενέργειας», δήλωσε ο Richard Holtum (Global Head of Gas, Power και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την Trafigura).

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Trafigura σε αυτό το περιουσιακό στοιχείο και ανυπομονούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ενεργειακές μας υπηρεσίες και την τεχνογνωσία βιομηχανικής ανάπτυξης στην εγκατάσταση Mountain Creek Facility», δήλωσε ο David Franjoine (Διευθύνων Σύμβουλος, Frontier Group of Companies).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης