Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο Putin παρατείνει τα αντίποινα κατά του πλαφόν στο πετρέλαιο μέχρι το τέλος του 2024

Ο Putin παρατείνει τα αντίποινα κατά του πλαφόν στο πετρέλαιο μέχρι το τέλος του 2024

To προηγούμενο διάταγμα ίσχυε έως τις 30 Ιουνίου 2024

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin παρέτεινε τα μέτρα αντιποίνων κατά του ανώτατου ορίου τιμής του πετρελαίου που επέβαλαν οι δυτικές χώρες έως το τέλος του 2024, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης την Πέμπτη.

Το διάταγμα είχε προηγουμένως τεθεί σε ισχύ έως τις 30 Ιουνίου 2024.
Η ρωσική κυβέρνηση απαγόρευσε στους εγχώριους εξαγωγείς πετρελαίου και στα τελωνεία να τηρούν τα ανώτατα όρια τιμών που επιβλήθηκαν από τη Δύση στο ρωσικό αργό.

Το μέτρο εκδόθηκε για να βοηθήσει στην επιβολή του διατάγματος του Putin της 27ης Δεκεμβρίου 2022 που απαγόρευε την προμήθεια αργού πετρελαίου σε χώρες που τηρούν τα ανώτατα όρια.
Το ανώτατο όριο τιμής, έχει ως στόχο να ακρωτηριάσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Μόσχας στην Ουκρανία - χωρίς να αναστατώσει τις αγορές εμποδίζοντας ουσιαστικά τη ρωσική προσφορά.
Κάτω από το ανώτατο όριο, οι traders πετρελαίου που θέλουν να διατηρήσουν την πρόσβαση στη δυτική χρηματοδότηση για ζωτικές πτυχές της παγκόσμιας ναυτιλίας, όπως η ασφάλιση, πρέπει να υποσχεθούν ότι δεν θα πληρώσουν πάνω από 60 δολάρια ανά βαρέλι για ρωσικό θαλάσσιο πετρέλαιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης