Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Ed Miliband ( YΠΕΝ Βρετανίας): Η δέσμευση άνθρακα δεν είναι η απάντηση στην κλιματική κρίση ( Guardian)

Ed Miliband ( YΠΕΝ Βρετανίας): Η δέσμευση άνθρακα δεν είναι η απάντηση στην κλιματική κρίση ( Guardian)

Έχει ρεκόρ αποτυχίας 50 ετών

Το να λένε ότι η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα είναι η λύση στην κλιματική κρίση, είναι παραπλανητικό, ηττοπαθές και επικίνδυνο, σύμφωνα με άρθρο του «the guardian».

Η δέσμευση άνθρακα έχει ρεκόρ αποτυχίας 50 ετών. Σε μισό αιώνα, η βιομηχανία έχει συλλάβει ένα μικρό ποσοστό των παγκόσμιων εκπομπών και έχει αφήσει ένα ίχνος αποτυχημένων έργων και σπατάλη δημοσίου χρήματος στον απόηχο της.

Η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων γνωρίζει ότι η CCS (Σύλληψη και αποθήκευση άνθρακα) δεν είναι η απάντηση, ωστόσο συνεχίζει να το πιέζει ως τακτική απόσπασης της προσοχής για να καθυστερήσει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια.  Η ειρωνεία είναι ότι η ίδια η βιομηχανία που προτείνετε αντί να πληρώνει για τον καθαρισμό των εκπομπών ρύπων, τσεπώνει δισεκατομμύρια σε δημόσιο χρήμα για αποτυχημένη CCS. Χρήματα που πρέπει να διατεθούν για τη μετάβαση σε λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η υποστήριξη της πρόσφατης ανακοίνωσης του Ed Miliband (υπουργός ενέργειας Ηνωμένου Βασιλείου) να σπαταλήσει 22 δισεκατομμύρια λίρες δημόσιου χρήματος για το πετρέλαιο δέσμευσης άνθρακα και μπλε υδρογόνου της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων είναι μια συγκλονιστική παρερμηνεία των γεγονότων.

Εάν η CCS είναι το «όπλο» που ισχυρίζεται αυτό το άρθρο, είναι (στην καλύτερη περίπτωση), πολύ ακριβό.

Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τη μόνη λύση για την κλιματική αλλαγή που λειτουργεί: τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης