Η χώρα έχει στόχο τα 30 GW μέχρι το 2030
Η Vårgrønn συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο 27,4% στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltic 2 ισχύος 288 MW από το PGGM Infrastructure Fund, σηματοδοτώντας την είσοδό της στη γερμανική αγορά.
Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, η Vårgrønn και η EnBW θα κατέχουν το 27,4% και το 50,1% αντίστοιχα.
Υπεύθυνη για τις δραστηριότητες και τη συντήρηση είναι η EnBW.
Το Ärzteversorgung Westfalen-Lippe (το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο στη Γερμανία), θα διατηρήσει το υπόλοιπο έμμεσο μερίδιο 22,5% στο υπεράκτιο αιολικό έργο Baltic 2.
Αυτή η εξαγορά σηματοδοτεί την είσοδο της Vårgrønn στη Γερμανία, μια υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας που καθοδηγείται από φιλόδοξους κυβερνητικούς στόχους και με ισχυρή προοπτική ενεργειακής ζήτησης, δήλωσε η εταιρεία.
Η χώρα έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει 30 GW υπεράκτιας αιολικής ισχύος μέχρι το 2030.
«Η Vårgrønn είναι στην ευχάριστη θέση να εισέλθει στη Γερμανία, μια από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες αγορές αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Αυτή η συναλλαγή παρέχει στη Vårgrønn μια σημαντική πλατφόρμα για περαιτέρω ανάπτυξη και σημαντική επιχειρησιακή εικόνα σε μια νέα αγορά», δήλωσε ο Stephen Bull (Διευθύνων Σύμβουλος της Vårgrønn).
Σχετικά με το Baltic 2
Το αιολικό πάρκο Baltic 2 βρίσκεται στη γερμανική Βαλτική Θάλασσα (32 χιλιόμετρα βόρεια του νησιού Rügen) και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2015.
Το έργο περιλαμβάνει 80 ανεμογεννήτριες SWT-3.6-120 και παράγει περίπου 1.200 GWh ετησίως, παρέχοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε περίπου 340.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με την Vårgrønn.
Σχετικά με την Vårgrønn
Η Vårgrønn με έδρα τη Νορβηγία, είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Plenitude και της νορβηγικής HitecVision.
Ο τρέχων αγωγός έργων και μελλοντικών έργων της εταιρείας καλύπτει την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία, εκτός από τις πρωτοβουλίες πρώιμου σταδίου στη Βαλτική.
Η Vårgrønn κατέχει μερίδιο 20% στο Dogger Bank (το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο υπό κατασκευή), και 50% στο πλωτό αιολικό έργο Green Volt στη Σκωτία.
www.worldenergynews.gr