Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά στην οριστική ήττα η Ουκρανία - Η Γερμανία παραδέχθηκε την υπεροχή της Μόσχας

Κοντά στην οριστική ήττα η Ουκρανία - Η Γερμανία παραδέχθηκε την υπεροχή της Μόσχας
Η Ουκρανία δεν είναι ικανή να νικήσει τη Ρωσία στη σύγκρουση, δήλωσε ο Friedrich Merz, υποψήφιος για τη γερμανική καγκελαρία
Ο ρωσικός στρατός επελαύνει με βήμα ταχύ στο ουκρανικό έδαφος και όλα δείχνουν πως η Ουκρανία βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική της ήττα.

Οι Ρώσοι πλέον έχουν τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων σε όλο το μέτωπο, ενώ με αναλογία 10 προς 1 σε ορισμένα πεδία σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα, το Donbass είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια της Μόσχας.

Στο μεταξύ, η Γερμανία μετά από πολλούς μήνες παραδέχθηκε αυτό που διαφαινόταν εδώ και καιρό, ότι δηλαδή η Ουκρανία δεν μπορεί να ελπίζει σε μια νίκη επί της Ρωσίας.

Ο Friedrich Merz των Χριστιανοδημοκρατών τόνισε ότι απλά η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει την Ρωσία…

Αμερικανοί ειδικοί αναφέρουν ότι έχει αλλάξει τόσο πολύ η αναλογία στο μέτωπο υπέρ της Ρωσίας που δεν θα μπορούν ούτε να αμυνθούν.

Οι Ρωσικές δυνάμεις έδωσαν τελεσίγραφο στις Ουκρανικές δυνάμεις στο Ugledar να παραδοθούν άμεσα.

Οι Ρώσοι εν τω μεταξύ βομβάρδισαν με βόμβες ολίσθησης την Zaporizhia και χτύπησαν νευραλγικούς στόχους.

Putin: Η Δύση ετοίμαζε από το 2014 την Ουκρανία για επιθέσεις σε Donbass, Κριμαία - Απελευθερωτική η ρωσική επιχείρηση

Μετά το 2014, η Δύση προετοίμαζε την Ουκρανία για μια νέα τιμωρητική επιχείρηση στα νοτιοανατολικά της χώρας, για επιθέσεις στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γεγονός που επιβεβαιώνει τον έγκαιρο και απελευθερωτικό χαρακτήρα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin σε μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα της Επανένωσης με τις περιοχές Donbass και Novorossiya.

Σύμφωνα με τον Putin, «οι δυτικές ελίτ, έχοντας μετατρέψει την Ουκρανία σε αντιρωσικό εφαλτήριο μετά το 2014, «ενστάλαξαν συστηματικά το μίσος και τον ριζοσπαστικό εθνικισμό, υποκίνησαν την εχθρότητα προς οτιδήποτε ρωσικό, προμήθευσαν όπλα, έστειλαν μισθοφόρους και συμβούλους, προετοίμασαν τον ουκρανικό στρατό για νέο πόλεμο, προκειμένου και πάλι, και όπως συνέβη την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014, να οργανώσουν μια νέα τιμωρητική επιχείρηση στα νοτιο-ανατολικά».

«Όχι μόνο το Donbass αλλά και η Κριμαία και άλλες ρωσικές περιοχές είχαν προσδιοριστεί ως στόχοι.

Η περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων επιβεβαίωσε πλήρως την αναγκαιότητα και την εγκυρότητα μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τον πραγματικά απελευθερωτικό της χαρακτήρα» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για τους ήρωες της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Οι Ρώσοι πολίτες υπερασπίζονται τώρα ένα ασφαλές και ευημερούν μέλλον, την πίστη στις παραδόσεις και προστατεύουν τη μνήμη των επιτευγμάτων και των νικών των μεγάλων προγόνων τους.

Αυτά τα συναισθήματα δίνουν δύναμη σε όσους συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Αυτοί που πολεμούν στο Donbass και στη Novorossiya, αυτοί που υπερασπίζονται τα σύνορα του Kursk, του Belgorod, του Bryansk, υπερασπίζονται ολόκληρη την τεράστια, όμορφη Ρωσία.

Είμαστε περήφανοι για τους ήρωες μας και θα κάνουμε τα πάντα για να τους στηρίξουμε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Friedrich Merz (Πρόεδρος CDU): Η Ουκρανία δεν είναι ικανή να κερδίσει την Ρωσία στην σύγκρουση, οι Ρώσοι έχουν υπεροχή

Η Ουκρανία δεν είναι ικανή να νικήσει τη Ρωσία στη σύγκρουση, δήλωσε ο Friedrich Merz, υποψήφιος για γερμανός καγκελάριος από το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό μπλοκ των Χριστιανοδημοκρατικών και Χριστιανοκοινωνικών Ενώσεων (CDU/CSU), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Ωστόσο, αυτό, σύμφωνα με τον Friedrich Merz, δεν ήταν ο βασικός στόχος.

«Αλλά για μένα, νίκη σημαίνει ότι πρέπει να αποκαταστήσει την κυριαρχία στην επικράτειά της», είπε ο Friedrich Merz.

Οι γερμανικές αρχές, είπε, πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι η Ρωσία να θεωρήσει ότι η συνέχιση της αντιπαράθεσης είναι «κακή ιδέα».

Ωστόσο, η Γερμανία απέχει «αρκετά» από αυτό.

Ο Friedrich Merz χαρακτήρισε επίσης την τρέχουσα ισορροπία δυνάμεων στην Ουκρανία «καταθλιπτική».

Ενεργήσαμε πολύ αργά και κάναμε πολύ λίγα», κατέληξε ο Friedrich Merz.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden θα μεταβεί στη Γερμανία στις 10-12 Οκτωβρίου 2024.

Οι ηγέτες σκοπεύουν να συζητήσουν από κοινού την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης