Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:  Άνοδος 0,16% για τον S&P και 0,16% για τον Nasdaq

Wall Street:  Άνοδος 0,16% για τον S&P και 0,16% για τον Nasdaq
9 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street  την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια σημαντική έκθεση κερδών αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο  Dow Jones κέρδισε 9 μονάδες ή 0,02 % στις 41.250 μονάδες

Ο S&P 500  κέρδισε 0,16% στις 5.625 μονάδες.

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,93% στις 690,02 μονάδες.

Ο  Nasdaq αυξήθηκε κατά 0,16% στις 17.754 μονάδες. 

 H Nvidia υποχώρησe σχεδόν 1% την Τρίτη. Η Nvidia έχει γίνει βασικός «δείκτης» για τις μετοχές τεχνολογίας και την τεχνητή νοημοσύνη ευρύτερα, και οι επενδυτές θα προσβλέπουν στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Οι μετοχές προσπαθούν επίσης να βρουν σταθερή βάση μετά από ένα βάναυσο ξεκίνημα του μήνα. Οι επενδυτές έχουν γίνει πιο αισιόδοξοι, ωστόσο, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell σημείωσε την Παρασκευή ότι η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας θα είναι η μείωση των επιτοκίων αναφοράς. Ο Πάουελ δεν διευκρίνισε πότε ή κατά πόσο θα μειωθούν τα επιτόκια.

Οι traders προβλέπουν ομόφωνα μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας στις 17-18 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με στοιχεία από το Εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

Το πετρέλαιο

 Υποχώρησηε πάνω από 2%  για το πετρέλαιο την Τρίτη, λόγω των αναφορών που το μέλος του ΟΠΕΚ η Λιβύη θα σταματήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές.

Η Λιβύη παράγει περίπου 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα με τη συντριπτική πλειονότητα του αργού της να εξάγεται στην παγκόσμια αγορά και τα ευρωπαϊκά έθνη να είναι οι κύριοι αγοραστές. Το πετρέλαιο των ΗΠΑ αυξήθηκε επειδή είναι το καλύτερο υποκατάστατο για τους εισαγωγείς που θέλουν να αντικαταστήσουν τη χαμένη λιβυκή προσφορά.

Οι τιμές κλεισίματος της ενέργειας της Τρίτης:

West Texas Intermediate

 Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 75,53 δολάρια το βαρέλι, πτώση 2,44%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει σημειώσει άνοδο 5,4%.

Brent

 Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 79,55 δολάρια το βαρέλι, πτώση 2,31%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς είναι μπροστά 3,3%.

Βενζίνη RBOB

 Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 2,24 $ ανά γαλόνι, πτώση 1,45%. Έως σήμερα, η βενζίνη είναι μπροστά 6,8%.

Φυσικό αέριο

 Συμβόλαιο Σεπτεμβρίου: 1,90 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, μειωμένη κατά περισσότερο από   2,66%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο μειώθηκε κατά 24,3%.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης