Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

Wall  Street: Άνοδος 0,4% για τον S&P και 0,5% για τον Nasdaq

 55 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στην Wall  Street την Τετάρτη μετά από μια σύνοψη της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve τον περασμένο μήνα που  ενίσχυσε την ελπίδα για χαμηλότερα επιτόκια στο εγγύς μέλλον.

Ο Dow Jones κέρδισε 55 μονάδες ή 0,14% στις 40.890 μονάδες. 
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,42% στι 5.620μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,08% στις 676,62 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,57% στις 17.918 μονάδες

 Αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι μια μείωση του κόστους δανεισμού κατά τη συνεδρίαση πολιτικής του Σεπτεμβρίου είναι ολοένα και πιο πιθανή, σύμφωνα με πρακτικά από τη συγκέντρωση του Ιουλίου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα. Η πλειονότητα των συμμετεχόντων ανέφερε ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα ήταν σκόπιμη εάν τα στοιχεία συνέχιζαν να έρχονται όπως αναμενόταν.

 Αυτό ενισχύει τις προσδοκίες στην αγορά, καθώς οι traders τιμολογούν με πιθανότητα 100% την μείωση επιτοκίων τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME. 

 Οι κινήσεις της Τετάρτης έρχονται μια ημέρα αφότου ο S&P 500 και ο Nasdaq διέκοψαν τα μεγαλύτερα σερί κερδών τους από τα τέλη του 2023.

Τα στοιχέια για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και η αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας πυροδότησαν ένα παγκόσμιο sell-off στις 5 Αυγούστου. Αλλά οι μετοχές έκτοτε έχουν ανακάμψει μετά από ισχυρές λιανικές πωλήσεις και μια πιο αδύναμη από την αναμενόμενη έκθεση πληθωρισμού  που βοήθησε να μετριαστούν οι φόβοι ύφεσης.

 Η Wall Street περιμένει τώρα με αγωνία σχόλια από τον επικεφαλή της κεντρικής τράπεζας Jerome Powell. Ο πρόεδρος της Fed αναμένεται να κάνει παρατηρήσεις την Παρασκευή στο Jackson Hole Economic Symposium, όπου θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ενδείξεις για την επόμενη απόφαση της Fed για τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.

Οι επενδυτές την Τετάρτη παρακολουθούσαν επίσης τις πιο πρόσφατες αναφορές κερδών. Η Target σημείωσε άλμα άνω του 12% μετά την αναφορά κερδών για το οικονομικό δεύτερο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Αλλά η  Macy’s  σημείωσε πτώση σχεδόν 13% λόγω μειωμένης πρόβλεψης πωλήσεων για ολόκληρο το έτος.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης