Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street:Υποχώρηση 0,5% για τον S&P, 1,5% για τον energy sector και 1,2% για τον Nasdaq

Wall Street:Υποχώρηση 0,5% για τον S&P, 1,5% για τον energy sector και 1,2% για τον Nasdaq

203 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα. Οι traders στράφηκαν επίσης στην Ουάσιγκτον καθώς η Federal Reserve ξεκίνησε την τελευταία της συνεδρίαση.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 203 μονάδες, ή 0,5% στις 40.743 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 0,5% στις 5.436 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 1,54% στις 709,46 μονάδες.
Ο Nasdaq έχασε 1,28% στις 17.147 μονάδες.

Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν περισσότερο από 5,5%, ενώ η Microsoft υποχώρησε 1,5%. Άλλοι γίγαντες που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως η Amazon, το Netflix και η Apple, επίσης υποχώρησαν.

Είναι μια μεγάλη εβδομάδα κερδών για τα ονόματα της τεχνολογίας. Microsoft
ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κουδούνι την Τρίτη. Meta Platforms, Amazon και Apple αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η σεζόν των αποτελεσμάτων ήταν σταθερή μέχρι στιγμής. Από πάνω από 230 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, περίπου το 80% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες για κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία του FactSet.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed ξεκίνησε την Τρίτη, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι ο πρόεδρος Jerome Powell θα σηματοδοτήσει το χρονοδιάγραμμα και τον αριθμό των μειώσεων των επιτοκίων που αναμένεται τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, οι traders έχουν τιμολογήσει με πιθανότητα 100% για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

«Ο πληθωρισμός κινείται προς τα κάτω, υποστηρίζοντας τις μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve», δήλωσε η Seema Shah, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της Principal Asset Management. «Αυτό, σε συνδυασμό με μια ακόμα ισχυρή οικονομική προοπτική και ισχυρά εταιρικά κέρδη, θα πρέπει να ενισχύσει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και να οδηγήσει σε διεύρυνση των αποδόσεων μακριά από την τεχνολογία».

Η CrowdStrike υποχώρησε περίπου 11,5% αφού το CNBC ανέφερε ότι η Delta Air Lines προσέλαβε τον δικηγόρο David Boies για να ζητήσει αποζημίωση από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας και τη Microsoft μετά από μια διακοπή λειτουργίας αυτόν τον μήνα που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων. Οι μετοχές της CrowdStrike υποχώρησαν περισσότερο από 40% αυτόν τον μήνα, καταγράφοντας τον χειρότερο μήνα της ποτέ.

Η Merck υποχώρησε περίπου 10%, καθώς η ασθενέστερη από την αναμενόμενη πρόβλέψη για ολόκληρο το έτος επισκίασε μια ισχυρή έκθεση του δεύτερου τριμήνου. Η Procter & Gamble έχασε περίπου 5,6% αφού τα τριμηνιαία έσοδά της ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street λόγω της απογοητευτικής ζήτησης στην Κίνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης