Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,08% για τον S&P και 0,07% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,08% για τον S&P και 0,07% για τον Nasdaq

49 μονάδες έχασε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Δευτέρα καθώς η αγορά προετοιμάζεται για μια πολυάσχολη εβδομάδα εταιρικών αποτελεσμάτων και προσβλέπει σε μια βασική ανακοίνωση πολιτικής από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 49 μονάδες ή 0,12% στις 40.539 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,08% στις 5.463 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,87% στις 698,68 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,07% στις 17.370 μονάδες.

Η Semiconductor σημείωσε άνοδο άνω του 12% αφού ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, καθιστώντας τη μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις της Δευτέρας στον δείκτη ευρείας αγοράς. Η Teslaσημείωσε άνοδο σχεδόν 5% αφού η Morgan Stanley ονόμασε τη μετοχή ηλεκτρικών οχημάτων κορυφαία επιλογή.

Τα κέρδη αυτής της εβδομάδας θα παίξουν ρόλο εάν οι μετοχές τεχνολογίας μπορούν τώρα να ανακάμψουν από την πτώση της περασμένης εβδομάδας. Microsoft, Meta Platforms, Apple και Amazon
είναι έτοιμοι να ανακοίνώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους τις επόμενες ημέρες.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός αυτή την εβδομάδα θα είναι η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, καθώς πρόκειται να δημοσιεύσει μια νέα δήλωση πολιτικής την Τετάρτη. Η Fed δεν αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα, αλλά οι traders θα αναζητήσουν στοιχεία για το πόσο πιθανό είναι η κεντρική τράπεζα να κάνει μια κίνηση στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο.

"Μια αγορά σε κίνηση τείνει να παραμένει σε κίνηση - και αυτό είναι που ενθαρρύνει τους επενδυτές σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research, Sam Stovall.

Οι χλιαρές ανοδικές κινήσεις της Δευτέρας οφείλονται εν μέρει στην αισιοδοξία για τα υπόλοιπα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, είπε ο Stovall. Ωστόσο, αναμένει μια βραχυπρόθεσμη πέψη των κερδών στην ευρύτερη αγορά, επικαλούμενος τις «πολύ πλούσιες αποτιμήσεις» της.

Οι κινήσεις της Δευτέρας έρχονται μετά από μια ασταθή εβδομάδα στο χρηματιστήριο. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,8% στο τέλος της εβδομάδας, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 2,1%. Ωστόσο, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,8% και ο Russell μικρής κεφαλαιοποίησης το 2000 σημείωσε άνοδο 3,5%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης