Τελευταία Νέα
Politics & Business

Δούκας: Από «αφαίμαξη» των μικρομεσαίων και των καταθετών τα υπερκέρδη των τραπεζών

Δούκας: Από «αφαίμαξη» των μικρομεσαίων και των καταθετών τα υπερκέρδη των τραπεζών
Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας «απασφάλισε» κατά των τραπεζών σε ανάρτησή του στο Χ, αναφορικά με τα υπερκέρδη τους και την πολιτική τους σε βάρος της εγχώριας μικρομεσαίας τάξης, των καταθετών και των δανειοληπτών.

«Οι Τράπεζες προβλέπουν 4,8 δις κέρδη για το 2024 και οι τραπεζίτες πανηγυρίζουν και δίνουν χρυσά bonus στους εαυτούς τους.
Τι δε μας λένε, όμως;

Ότι τα κέρδη τους προέρχονται από τα ληστρικά επιτόκια εις βάρος των καταθετών, των δανειοληπτών και της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης και από τις απαράδεκτα υψηλές προμήθειες των συναλλαγών εις βάρος επιχειρήσεων και πολιτών», γράφει στην ανάρτηση ο κ Δούκας.

«Οι Τράπεζες εξυγιάνθηκαν με κόστος 40 δις, που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες με κρατικές εγγυήσεις, για να παραδώσουν τα κόκκινα δάνεια στα funds, που απειλούν τους πολίτες. Αλλά ούτε σκέψη για να επιστρέψουν στην οικονομία και στους πολίτες, ένα μέρος αυτών των ποσών, με ευνοϊκές πολιτικές και μέτρα.

Όλα αυτά με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, που απειλεί στα λόγια και ψηφίζει στις γενικές συνελεύσεις των Τραπεζών, τα πάντα. Ντροπή!

Ζητώ ως ελάχιστη πράξη κοινωνικής ευθύνης να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των Τραπεζών, με πολύ αυξημένο συντελεστή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης