Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Προς ολοκλήρωση το deal TEΡΝΑ- Masdar 

Προς ολοκλήρωση το deal TEΡΝΑ- Masdar 

Κλείνει πιθανώς και σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου το deal ΤΕΡΝΑ - Masdar  κατά το οποίο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα μεταβιβάσει στον αραβικό όμιλο το ποσοστό της στην θυγατρική της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Το deal  θα σηματοδοτήσει μια σημαντική ροή κεφαλαίων στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώ παράλληλα θα εισέλθει στην ελληνική αγορά ο κολοσσιαίος αραβικός όμιλος. Σημειώνεται ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει διευρυμένες δραστηριότητες έχοντας επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως επίσης και έχει διεθνοποιηθεί.

 

Η Masdar είναι κρατική εταιρεία που ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ μέτοχοι σε αυτή είναι η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC), το fund TAQA με ενεργό ρόλο και στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το fund Mubadala (πάνω από 290 δισ. ευρώ υπό διαχείριση κεφάλαια) το οποίο ενεργεί ως ένα από τα κρατικά επενδυτικά ταμεία της αραβικής χώρας.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της Masdar City, που αποτελεί την έδρα του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.


Η Masdar είναι πρωτοπόρος στην πράσινη μετάβαση και την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια χώρα κατεξοχήν προσανατολισμένη στην παραγωγή πετρελαίου, ενώ έχει αξιοσημείωτη παρουσία από το Ουζμπεκιστάν μέχρι την Αίγυπτο και από την Πολωνία μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης