Παρενέργειες

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές - Σημαντικά τα περιθώρια ανόδου της Metlen

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές - Σημαντικά τα περιθώρια ανόδου της Metlen
Aνοδικό ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX στο +0,8% στις 18.900 μονάδες, τον Euro Stoxx στο +1% 4.930 και τα futures του S&P να παραμένουν σε θετικό έδαφος.

Η ελληνική αγορά «ξύπνησε» εχθές, με οδηγούς μάλιστα Metlen και ΔΕΗ που έδειξαν ότι θα είναι καταλύτες για την πορεία της στο επόμενο διάστημα και εφόσον οι διεθνείς συνθήκες παραμείνουν ευνοϊκές.

Η Μetlen βέβαια έχει πολύ δρόμο για να προσεγγίσει τις τιμές-στόχους 46-50 ευρώ, καθώς μάλιστα επίκειται η είσοδός της στο FTSE 100 στο Λονδίνο αλλά και σημαντικές ανακοινώσεις από επιχειρηματικά deals.

Είναι προφανές ότι το μάζεμα από μεγάλους διεθνείς επενδυτές που έγινε στα επίπεδα των 33-34 ευρώ στο προηγούμενο διάστημα, σε αυτό αποσκοπεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, εκπρόσωποι της Fed άφησαν χτες ανοιχτά τα μεγάλα περιθώρια για νέες μεγάλες μειώσεις επιτοκίων, λέγοντας ότι το επόμενο 12μηνο υπάρχει πολύς δρόμος για να κατέβουν τα επιτόκια που στα παρόντα επίπεδα είναι βάρος για την αμερικανική οικονομία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Fed του Chicago, Austan Goolsbee.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης