Ευρώπη

Οι επικεφαλής των Enel και Vattenfall αναλαμβάνουν την ηγεσία της Eurelectric

tags :
Οι επικεφαλής των Enel και Vattenfall αναλαμβάνουν την ηγεσία της Eurelectric
Η Eurelectric αντιπροσωπεύει 3.500 επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, με συνολικό κύκλο εργασιών 200 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Enel, Francesco Starace και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της σουηδικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας Magnus Hall, εκλέχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurelectric πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα της Ένωσης που εκπροσωπεί τη βιομηχανία ηλεκτρισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε επίσης ως αντιπρόεδρο της Ένωσης τον διευθύνοντα σύμβουλο της SSE, Alistair Phillips-Davies, ο οποίος θα μοιραστεί αρμοδιότητες με τον Magnus Hall.
Η Eurelectric αντιπροσωπεύει 3.500 επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, με συνολικό κύκλο εργασιών 200 δισ. ευρώ.
Καλύπτει όλα τα σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν τον κλάδο, από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τις αγορές, έως τα δίκτυα διανομής, τους πελάτες, καθώς και θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας.
Ο νέος πρόεδρος Francesco Starace δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο η εκλογή του σε αυτή την θέση και τόνισε ότι «ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας περνάει από μια πρωτοφανή μεταμόρφωση, ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής καινοτομίας, της αποκέντρωσης και της ώθησης προς μια πιο πράσινη οικονομία».
Συμπλήρωσε δε, ότι «ως πρόεδρος της Eurelectric θα φροντίσω να συνεργαστώ με όλους τους βασικούς φορείς του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, για να θέσουμε τη βιομηχανία ηλεκτρισμού ως τον κύριο κινητήριο μοχλό των ενεργειακών πολιτικών της Ευρώπης, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της ενεργειακής μετάβασης».
Ο νέος αντιπρόεδρος Magnus Hall δήλωσε, ότι «η αυξημένη χρήση ηλεκτρισμού ως ενεργειακού φορέα στον τομέα των μεταφορών, της θέρμανσης και της βιομηχανίας, είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα με απασχολήσουν για τα επόμενα 2 χρόνια ως αντιπρόεδρος».
Έθεσε δε ως βασικές προτεραιότητες «μια σταθερή επενδυτική ατμόσφαιρα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ένα ενισχυμένο EU ETS για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη, καθώς και η εξασφάλιση οικονομικά αποδοτικού και αξιόπιστου εφοδιασμού μέσω μιας ολοκληρωμένης αγοράς ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης