Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρ: Κανονικά το παγκόσμιο εμπόριο φυσικού αερίου, παρά τις κυρώσεις

Κατάρ: Κανονικά το παγκόσμιο εμπόριο φυσικού αερίου, παρά τις κυρώσεις
Aνακοίνωση της Qatar Petroleum: Θα τιμήσουμε τις συμφωνίες μας
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και άλλες χώρες διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις και μεταφορικές συνδέσεις τη Δευτέρα (5/6/2017) με το Κατάρ
Παρά τις αυξανόμενες διπλωματικές εντάσεις στον Περσικό Κόλπο η πετρελαϊκή εταιρεία του Κατάρ, Qatar Petroleum (QP) ανακοίνωσε σήμερα, (10/6), πως οι εργασίες της συνεχίζονται κανονικά.
«Η QP ήταν διατεθειμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να διασφαλίσει ότι θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των πελατών και των εταίρων της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και άλλες χώρες διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις και μεταφορικές συνδέσεις τη Δευτέρα (5/6/2017) με το Κατάρ, τον μεγαλύτερο παραγωγό υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, κατηγορώντας το για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Οι τιμές του φυσικού αερίου στη Βρετανία αυξήθηκαν πάνω από 4,5% την Πέμπτη (8/6), γεγονός που σκορπάει ανησυχίες για το πώς οι εντάσεις θα μπορούσαν να διαταράξoυν το παγκόσμιο εμπόριο φυσικού αερίου, αφού δύο δεξαμενόπλοια του Κατάρ που πιθανότατα προορίζονταν για τη Βρετανία άλλαξαν πορεία.
Το υγροποιημένο φυσικό αέριο του Κατάρ αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 30% του παγκόσμιου εμπορίου.

worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης