Διεθνή

Gazprom: Το 50% του αγωγού Power of Siberia θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017

Gazprom: Το 50% του αγωγού Power of Siberia θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017
Παράλληλα συζητήθηκαν τα σχέδια της εταιρείας για την επέκταση των προμηθειών LNG στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Η πρόοδος των εργασιών στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia κυριάρχησε σήμερα (9/6) στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Gazprom, όπου τονίσθηκε ότι έως το τέλος του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί 1.100 χλμ. αγωγού, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Chayandinskoye της ρωσικής Άπω Ανατολής στην Κίνα.
Σύμφωνα με την διοίκηση του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου, το έργο κατασκευής του αγωγού βρίσκεται ήδη μπροστά από το χρονοδιάγραμμα.
Μέχρι τις αρχές Ιουνίου είχαν κατασκευαστεί περίπου 774 χλμ. αγωγού και υπολογίζεται ότι πριν από το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί περισσότερα από 1.100 χλμ. αγωγού, δηλαδή περίπου το 50%.
Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Gazprom και της κινεζικής CNPC, οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Κίνα μέσω του αγωγού θα ξεκινήσουν μεταξύ του Μαΐου του 2019 και του Μαΐου του 2021.
Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων σημειώθηκε επίσης, ότι η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού είναι μια παραδοσιακή αγορά LNG για την Gazprom, καθώς εκεί κατευθύνθηκε μεταξύ του 2005 και του 2016 πάνω από το 75% του LNG της ρωσικής εταιρείας.
Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Gazprom είναι να αυξήσει τις πωλήσεις Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με τη βοήθεια ενός τρίτου εργοστασίου LNG στο πλαίσιο του έργου Sakhalin II.
Προβλέπεται η κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής, παρόμοιας με τις δύο υπάρχουσες μονάδες με ετήσια δυναμικότητα μέχρι 5,4 εκατομμύρια τόνους LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης