Διεθνή

Ξεσπάθωσε ο Ερντογάν κατά των ΗΠΑ – «Επιδιώκουν τον διαμελισμό της Τουρκίας»

Ξεσπάθωσε ο Ερντογάν κατά των ΗΠΑ – «Επιδιώκουν τον διαμελισμό της Τουρκίας»
Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζοντας του Κούρδους της Συρίας προωθούν ένα σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας.
«Αυτοί που δίνουν όπλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις, έχουν στόχο να διαμελίσουν την Τουρκία» δήλωσε ο Πρόεδρός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εννοώντας τις ΗΠΑ, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας (YPG), τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους Κοινοτάρχες της Τουρκίας στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανέφερε, ότι στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια, σκότωσαν 10.000 τρομοκράτες (σ.σ. Κούρδους) και η Τουρκία είχε την ίδια περίοδο 945 νεκρούς.
Ακόμη, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, είπε ότι στις ίδιες επιχειρήσεις κατασχέθηκαν 8.300 όπλα, ένα 1,27 εκατομμύρια σφαίρες, 360 τόνοι εκρηκτικής ύλης, 18.000 χειροβομβίδες και χειροποίητα εκρηκτικά.
«Ποιος είναι ο σκοπός αυτών που δίνουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις αυτά τα πυρομαχικά, αυτά τα σε μεγάλη ποσότητα όπλα που εξοπλίζουν από πάνω έως κάτω ένα στρατό» διερωτήθηκε ο Εντογάν, για να συνεχίσει λέγοντας «κανείς να μην κοροϊδεύει κανέναν, είναι φανερό ότι στόχος τους είναι να μοιράσουν την Τουρκία, να τη διαμελίσουν, όπως έκαναν με τις άλλες χώρες της περιοχής μας, αφήνοντάς τις εκτεθειμένες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης