Διεθνή

Σε συναγερμό οι αγορές για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ – Οι στρατηγικές για το κάθε αποτέλεσμα

Σε συναγερμό οι αγορές για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ – Οι στρατηγικές για το κάθε αποτέλεσμα
Οι αγορές της Ασίας θα δεχθούν τις πρώτες επιπτώσεις του αποτελέσματος
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρίες σε όλο τον κόσμο περιμένοντας τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών.
Οι αγορές στην Ασία είναι οι πρώτες που θα «νιώσουν» τις επιπτώσεις του εκλογικού αποτελέσματος καθώς προβλέπεται να δεχθούν την «νευρικότητα» των επενδυτών τις πρώτες κρίσιμες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Οι αναλυτές αναμένουν κύμα ρευστοποιήσεων στην αγορά μετοχών σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ  ο Ντόναλντ Τραμπ  και  επαναβεβαιώσει την πρόθεσή του να εφαρμόσει άμεσα πολιτικές που θα έχουν  δυσμενή αποτελέσματα στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ, όπως οι δασμοί με την Κίνα και το Μεξικό ή η ανάκληση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής όπως είχε εξαγγείλει.
Οι ρευστοποιήσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες εάν ο Ντόναλντ Τραμπ με δηλώσεις του δημιουργήσει, αβεβαιότητα και για  αλλαγές στο  χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σε περίπτωση  νίκης της  Χίλαρι Κλίντον στην προεδρία  σε συνδυασμό με επικράτηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο- θα επέφερε πιθανότατα ένα sell off στις αγορές που θα περιλάμβανε έντονες κινήσεις σε  τομείς όπως η ενέργεια.
Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η βασικη προσδοκία είναι ότι οι αγορές θα πάνε καλύτερα με την εκλογή της Χίλαρι Κλίντον διατυπώνονται ενστάσεις για την διατηρησημότητα μιάς τέτοιας τάσης. Ακόμα και στην περίπτωση που οι αγορές κινηθούν προσωρινά ανοδικά, ας μην ξεχνάμε ότi αναζητούν αφορμές διόρθωσης από τεχνικής πλευράς.
Πιέσεις θα δεχθούν  σύμφωνα με τους αναλυτές οι αγορές ομολόγων λόγω της αύξησης της πιθανότητας για  σφιχτή δημοσιονομική πολιτική.
Και οι  αγορές συναλλάγματος αναμένεται να επηρεασθούν.
Σε περίπτωση νίκης του Τραμπ  αναμένεται  ανοδική κίνηση στο δολάριο ενώ επικράτηση της Κλίντον θα επέφερε εξασθένιση του δολαρίου.
Οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες  έχουν το προσωπικό τους σε ετοιμότητα στα trading desks όλη τη νύχτα, για να αντιμετωπίσουν τις εντολές των πελατών τους. Αντίστοιχα σχέδια έκτακτης ανάγκης  είχαν τεθεί  σε εφαρμογή και πριν το δημοψήφισμα της Βρετανίας.
Σύμφωνα με το Reuters η Χίλαρι Κλίντον έχει πιθανότητες  90% να κερδίσει τις εκλογές.
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα  46,8%  στη Χίλαρι Κλίντον έναντι 44,3% στον Ντόναλντ Τραμπ.
Οι αναλυτές  δίνουν προβάδισμα 2,5% στους Δημοκρατικούς ποσοστό που κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης