Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ για τα ενεργειακά: Συνιδιοκτήτες των φυσικών πόρων οι Τουρκοκύπριοι

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ για τα ενεργειακά: Συνιδιοκτήτες των φυσικών πόρων οι Τουρκοκύπριοι
"Μονομερείς πρωτοβουλίες, που μεταφράζονται ωσάν να μην έχουν δικαιώματα οι Τουρκοκύπριοι στους φυσικούς πόρους, δεν οδηγούν πουθενά" είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ
Οι δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής πλευράς αγνοούν τα αναφαίρετα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού αναφέρει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην αποκλειστική συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο», σχετικά με το επίμαχο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ και της ενέργειας.
«Η Τουρκία δεν προκαλεί. Αντίθετα, ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ο οποίος σημειώνει ότι «οι μονομερείς δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής πλευράς αγνοούν τα αναφαίρετα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού», τον οποίο χαρακτηρίζει ως «συνιδιοκτήτη του νησιού στους φυσικούς πόρους».
Μεταξύ άλλων, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει ότι τα προηγούμενα χρόνια, παρόμοιες δραστηριότητες οδήγησαν σε αποτυχία των διαπραγματεύσεων.
«Ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά εξακολουθεί να επιλέγει να υπογράφει συμβάσεις εξερεύνησης και εκμετάλλευσης με εταιρείες υδρογονανθράκων και να πιέζει για γεωτρήσεις τον Ιούλιο. Και μετά κτυπάτε το καμπανάκι του συναγερμού όταν οι Τουρκοκύπριοι υποχρεώνονται να αναλάβουν τις δικές τους κινήσεις», τονίζει ενώ παράλληλα αναφέρει ότι «μονομερείς πρωτοβουλίες, που μεταφράζονται ωσάν να μην έχουν δικαιώματα οι Τουρκοκύπριοι στους φυσικούς πόρους, δεν οδηγούν πουθενά. Αν θέλετε πραγματικά μια νέα εταιρική σχέση, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης