Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Μπαχρέϊν έκανε λόγο ο Trump

Για βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Μπαχρέϊν έκανε λόγο ο Trump
"Υπήρξε μια μικρή πίεση στις σχέσεις των δύο χωρών, η οποία όμως δεν θα υπάρχει με αυτή την κυβέρνηση", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Μπαχρέιν θα βελτιωθούν, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά του αραβικού κράτους, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία.
"Οι χώρες μας έχουν μια θαυμάσια σχέση μεταξύ τους, ωστόσο υπήρξε μια μικρή πίεση, η οποία όμως δεν θα υπάρχει με αυτή την κυβέρνηση", δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης με τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Ισα αλ-Χαλίφα.
"Θα έχουμε μια πολύ μακροπρόθεσμη σχέση. Προσβλέπω πάρα πολύ σε αυτήν, έχουμε πολλά πράγματα κοινά", τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συμφωνία 5 δισ. δολ. για εξοπλιστικά

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η προεδρία Τραμπ αποφάσισε φέτος να πουλήσει στο Μπαχρέιν 19 αεροσκάφη Lockheed Martin F-16 και τον σχετικό εξοπλισμό, μια πώληση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ματαιώθηκε πέρυσι λόγω των ανησυχιών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη μοναρχία του Μπαχρέϊν.
Με τη βοήθεια κάποιων αραβικών κρατών του Κόλπου, το Μπαχρέιν συνέτριψε το 2011 εξέγερση εμπνευσμένη από την "Αραβική Άνοιξη" της οποίας ηγείτο σιιτική πλειοψηφία στη χώρα που ζητούσε περισσότερα δικαιώματα και εκπροσώπηση.
Η κυβέρνηση κατηγορεί στοιχεία της αντιπολίτευσης ότι επιδιώκουν να την ανατρέψουν με τη βία και με τη βοήθεια του Ιράν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης