Ευρώπη

Μ.Βρετανία: Ο επικεφαλής του δικτύου ηλεκτρισμού κατά των Εργατικών για την επανεθνικοποίηση

Μ.Βρετανία: Ο επικεφαλής του δικτύου ηλεκτρισμού κατά των Εργατικών για την επανεθνικοποίηση
Η επανεθνικοποίηση είναι "το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η βιομηχανία" δήλωσε ο επικεφαλής του δικτύου Ηλεκτρισμού της Μ.Βρετανίας
Το σχέδιο των Εργατικών να επαναφέρει το Εθνικό Δίκτυο Ηλεκτρισμού σε δημόσια ιδιοκτησία, θα έβλαπτε τη μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου στην πράσινη ενέργεια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του δικτύου John Pettigrew.
Ο Pettigrew δήλωσε συγκεκριμένα, ότι η επανεθνικοποίηση είναι "το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η βιομηχανία" την ώρα που επενδύει για περισσότερη αιολική και ηλιακή ενέργεια στα ηλεκτρικά δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου.
"Είναι σαφές ότι αναφορικά με την εθνικοποίηση δεν την θεωρούμε καλή ιδέα", δήλωσε ο Pettigrew, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 14% στα 4,7 δισ. λίρες για το 2016-17.
Η χρηματιστηριακή της κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε περίπου 38 δισ. λίρες, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησης στην Αμερική.
"Το να ξοδέψουμε δεκάδες δισεκατομμύρια χρήματα των φορολογουμένων για την εθνικοποίηση, δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα ήταν προς το συμφέρον των φορολογουμένων ούτε των καταναλωτών ενέργειας", είπε στον Guardian.
Σημειώνεται, ότι το "μανιφέστο" του Εργατικού Κόμματος και του επικεφαλής Τζέρεμυ Κόρμπιν, υποσχέθηκε να επαναφέρει την ενέργεια στην κρατική κυριότητα, προκειμένου να φέρει περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές.
Ωστόσο, ο Pettigrew υποστήριξε ότι οι επενδύσεις σε ΑΠΕ θα πληγούν από αστάθεια από την πρόταση του Εργατικού κόμματος.
«Αυτό που χρειάζεται η βιομηχανία για να να επωφεληθεί από την καθαρή ενέργεια είναι σταθερή ρύθμιση και σταθερές πολιτικές», είπε. "Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι η επανεθνικοποίηση".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης