Ενέργεια

Η Χιλή θα εξάγει φυσικό αέριο στην Αργεντινή για να καλύψει τη ζήτηση του χειμώνα

Η Χιλή θα εξάγει φυσικό αέριο στην Αργεντινή για να καλύψει τη ζήτηση του χειμώνα
Η συμφωνία θα επέτρεπε να διοχετεύονται καθημερινά από το Ιούνιο έως τις 31 Αυγούστου περίπου 3 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, με δυνατότητα αύξησης εάν είναι απαραίτητο
Η Χιλή θα εξάγει περίπου 276 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τον Ιούνιο στην Αργεντινή για να βοηθήσει τη γειτονική χώρα  να αντιμετωπίσει τη ζήτηση του  χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, δήλωσε σήμερα  Παρασκευή 18/5/2017 ο κρατικός διανομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Χιλής.
Πέρυσι, η Χιλή άρχισε να εξάγει για πρώτη φορά στην Αργεντινή υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Παρόλο που οι ενεργειακές επενδύσεις στην Αργεντινή αυξάνονται, απέχει πολύ από την επαναφορά της αυτάρκειας που χάθηκε το 2010. Πριν από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, ήταν ένας σημαντικός προμηθευτής της Χιλής.
 Η συμφωνία θα επέτρεπε να διοχετεύονται καθημερινά από το Ιούνιο έως τις  31 Αυγούστου περίπου 3 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, με δυνατότητα αύξησης εάν είναι απαραίτητο και διαθέσιμο ανακοίνωσε  η ENAP.
 Η Χιλή δεν διαθέτει δική της σημαντική παραγωγή φυσικού αερίου, αλλά πωλεί πλεόνασμα ΥΦΑ που εισάγεται μέσω των λιμένων της στον Ειρηνικό.
Η Αργεντινή καλύπτει τις περισσότερες από τις ανάγκες της σε φυσικό αέριο από τη Βολιβία, οι οποίες είναι φθηνότερες, αλλά ανεπαρκείς για να καλύψουν τη ζήτησή της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης