Διεθνή

Reuters: Επιτροπή του ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της παραγωγής

Reuters: Επιτροπή του ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της παραγωγής
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, ο ΟΠΕΚ εξετάζει εκτός από την χρονική επέκταση και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των ορίων παραγωγής.
Η Οικονομική Επιτροπή του ΟΠΕΚ που επεξεργάζεται τις προτάσεις που θα τεθούν στη συνεδρίαση καθορισμού πολιτικής του Οργανισμού στις 25 Μαΐου, εξετάζει εκτός από την χρονική επέκταση και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των ορίων παραγωγής, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές στον ΟΠΕΚ.
Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η σύνοδος της Οικονομικής Επιτροπής είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί χθες Πέμπτη, αλλά θα ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα (19/5), καθώς όπως ανέφερε μία πηγή στο πρακτορείο «δεν συμφωνήσαμε στα τελικά σενάρια».
Μια δεύτερη πηγή ανέφερε, ότι μια βαθύτερη μείωση της παραγωγής είναι μια επιλογή, που εξαρτάται από την εκτιμώμενη αύξηση της προσφοράς από παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ.
Το Reuters σημειώνει, ότι οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου στον κόσμο, Σαουδική Αραβία και Ρωσία, συμφώνησαν με την ανάγκη να διατηρηθεί η μείωση της παραγωγής στα σημερινά επίπεδα μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης