Ευρώπη

Ξεκάθαρη επικράτηση Μακρόν σε Αμερική και υπερπόντιες περιοχές δείχνουν τα exit polls

Ξεκάθαρη επικράτηση Μακρόν σε Αμερική και υπερπόντιες περιοχές δείχνουν τα exit polls
Ο Μακρόν θα υπερβεί το 60% με βάση τα exit polls που έχουν ως τώρα πραγματοποιήσει τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων στη Γαλλία
Σαφής επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν καταγράφεται στα εκλογικά τμήματα της Αμερικής και των λεγόμενων γαλλικών υπερπόντιων περιοχών (Dom Tom), με βάση τα exit polls που ήδη δημοσιεύουν γαλλόφωνα βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Εμάνουελ Μακρόν θα υπερβεί το 60% με βάση τα exit polls που έχουν ως τώρα πραγματοποιήσει τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων στη Γαλλία, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γαλλόφωνη βελγικη εφημεριδα Le Soir.
H βελγική εφημερίδα, που δεν δεσμεύεται από την ισχύουσα στη Γαλλία νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν κλείσουν οι κάλπες, επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές από τις γαλλικές εταίρίες δημοσκοπήσεων.
Εκτιμάται, εξάλλου,  ότι ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων έχει ψηφίσει λευκό ή άκυρο.
Ειδικότερα, στις ΗΠΑ και ειδικότερα στα εκλογικά τμήματα της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης και του Σικάγου, ο Μακρόν λαμβάνει ποσοστά άνω του 90%, οπως άλλωστε και στα εκλογικά τμήματα της Οττάβας και του Μοντρεάλ στον Καναδά.
Σε ό,τι αφορά τα Dom Tom, που ανήκουν στη γαλλική επικράτεια, στη Γουαδελούπη και στη Μαρτινίκα κινείται γύρω στο 75%, ενώ στη Γουιάνα και στον 'Αγιο Μαρτίνο γύρω στο 66%.
Πάνω απο ένα εκατομμύριο Γάλλοι ψηφίζουν στα εκτός Γαλλίας εκλογικά τμήματα.
Στην Ευρώπη ψηφίζουν σήμερα, στο Λονδίνο μάλιστα, ειναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους περιπου 70.000 Γάλλοι πολίτες.
Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Μακρόν είχε λάβει στα εκτός Γαλλίας εκλογικά τμήματα, ποσοστά που υπερέβαιναν κατά μέσο όρο τα ποσοστά του στη Γαλλία.

Το ποσοστό συμμετοχής στο 65,30% στις 17.00 τοπική ώρα

Το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ανερχόταν στο 65,30% στις 17.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.
Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο κατά σχεδόν 4% σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο (69,42%).
Το 2012 την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν σε 71,96%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης