Ευρώπη

Reuters: Ο Macron ίσως να καθυστερήσει τη μείωση της πυρηνικής ενέργειας της Γαλλίας

Reuters: Ο Macron ίσως να καθυστερήσει τη μείωση της πυρηνικής ενέργειας της Γαλλίας
Στην εκστρατεία του ο Μακρόν, έχει δεσμευθεί ότι θα σεβαστεί τον στόχο της απερχόμενης κυβέρνησης για μείωση του μεριδίου της πυρηνικής ενέργειας στο 50% μέχρι το 2025
Ο Γάλλος υποψήφιος Εμμανουέλ Μακρόν μπορεί να καθυστερήσει τα σχέδια για τη μείωση του μεριδίου της πυρηνικής ενέργειας στο γαλλικό μίγμα ενέργειας, σύμφωνα με μια πηγή κοντά στην ομάδα της εκστρατείας του Μακρόν.
Σύμφωνα με το Reuters, η "χαλάρωση" της προθεσμίας για την περικοπή της εξάρτησης από την πυρηνική ενέργεια θα ήταν εξαιρετικά επωφελής για την κρατική EDF, που ήδη αγωνίζεται με υψηλό χρέος, και η οποία διαφορετικά θα μπορούσε να αναγκαστεί να κλείσει περισσότερους από δώδεκα από τους 58 αντιδραστήρες της.
Η πηγή του Reuters- που αρνήθηκε να μιλήσει επωνύμως, καθώς δεν είναι επίσημος εκπρόσωπος της εκστρατείας - δήλωσε ότι μια μελλοντική κυβέρνηση Μακρόν θα διασφαλίσει ότι η μείωση του μεριδίου της πυρηνικής ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα δεν θα έθετε σε κίνδυνο τον εφοδιασμό σε ηλεκτρικό ρεύμα και δεν θα οδηγούσε σε αυξημένες εκπομπές CO2.
"Η μείωση στο 50% είναι ένας σταθερός στόχος. Αυτό που μπορεί να αλλάξει, είναι η ημερομηνία", ανέφερε η ίδια πηγή.
Η δέσμευση για μείωση στο 50% μέχρι το 2025
Υπενθυμίζεται, ότι στην εκστρατεία του ο Μακρόν, έχει δεσμευθεί ότι θα σεβαστεί τον στόχο της απερχόμενης κυβέρνησης να μειώσει το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας στη γαλλική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο 50% μέχρι το 2025 από περίπου 75% σήμερα.
Σύμφωνα πάντα με το Reuters, επίσημος εκπρόσωπος του Μακρόν δήλωσε ότι ο Γαλλος υποψήφιος δεν θα αποκλίνει από την πλατφόρμα της εκστρατείας του.
"Θα σεβαστούμε την πορεία που ορίζει ο νόμος για τη μετάβαση στην ενέργεια", δήλωσε εκπρόσωπός του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης