Ευρώπη

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΤΑΑ - Τιράνων για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στην Αλβανία

Μνημόνιο συνεργασίας ΕΤΑΑ - Τιράνων για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στην Αλβανία
Το μνημόνιο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των βιώσιμων επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια και την απεξάρτηση της Αλβανίας από τις εισαγωγές ενέργειας και την υδροηλεκτρική ενέργεια.
Μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, υπέγραψαν ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής μας χώρας Νταμιάν Τζικνούρι και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης στα Τίρανα Ματέο Κολαντζιέλι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ibna.
Το μνημόνιο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των βιώσιμων επενδύσεων σε αυτόν τον τύπο ενέργειας και την απεξάρτηση της Αλβανίας από τις εισαγωγές ενέργειας και την υδροηλεκτρική ενέργεια.
Ο Τζινκούρι δήλωσε ότι «μέσω μιας διαφανούς διαδικασίας βασισμένης στη νέα νομοθεσία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση, όσον αφορά την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, όπως σχεδιάζουμε να κάνουμε και με την αιολική ενέργεια».
Από την πλευρά του ο Κολαντζιέλι δήλωσε, ότι η υπογραφή αυτού του μνημονίου είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Αλβανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης