Διεθνή

Το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Barbaros πολύ κοντά στα όρια των κυπριακών χωρικών υδάτων

Το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Barbaros πολύ κοντά στα όρια των κυπριακών χωρικών υδάτων
Την ίδια ώρα, το σκάφος Bravo Supporter, που έχει "δηλωθεί" μέσω της παράνομης NAVTEX ως συνοδευτικό, βρίσκεται από χθες σε πλεύση στις νότιες ακτές της Καρπασίας, κοντά στον Απόστολο Αντρέα
Το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο Barbaros, συνεχίζει μέχρι και σήμερα το πρωί να πλέει με πολύ χαμηλές ταχύτητες, περίπου τριών κόμβων, εκτός χωρικών υδάτων της Κύπρου, βόρεια της χερσονήσου της Καρπασίας, σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο". Πλέει, ωστόσο,  πολύ κοντά στην νοητή γραμμή του ορίου των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα, το Barbaros, που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (21/4) από το λιμάνι της Σινίφκης, ακολούθησε πορεία προς την περιοχή "δέσμευσης" στον Κόλπο Αμμοχώστου.
Ωστόσο, το μεσημέρι χθες, ενώ κατευθυνόταν προς το Ακρωτήριο Αποστόλου Αντρέα, ελάχιστα πριν εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας, έκανε επαναστροφή και ακολούθως προχώρησε προς τα ανατολικά.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, άλλαξε και πάλι πορεία κατά 180 μοίρες και ακολουθεί βόρεια πορεία, κατά μήκος  των βόρειων ακτών της Κύπρου πλέοντας  ακριβώς στην νοητή γραμμή του ορίου των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Την ίδια ώρα, το σκάφος Bravo Supporter, που έχει "δηλωθεί" μέσω της παράνομης NAVTEX ως συνοδευτικό, βρίσκεται από χθες σε πλεύση στις νότιες ακτές της Καρπασίας, κοντά στον Απόστολο Αντρέα, κινούμενο επίσης με χαμηλή ταχύτητα, προφανώς και αυτό σε κατάσταση αναμονής οδηγιών.
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, αυτό δείχνει ότι η Τουρκία επαναλαμβάνει παιγνίδια τακτικής που ακολούθησε και το 2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης