Ευρώπη

TAP AG: Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ανοίγει ο αγωγός φυσικού αερίου στην Αλβανία

TAP AG: Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ανοίγει ο αγωγός φυσικού αερίου στην Αλβανία
Oι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι εξυπηρετούσαν φιλοξενώντας και παρέχοντας τροφή στους εργαζόμενους στο έργο, οδηγήθηκαν στην δημιουργία κοιτώνων και εστιατορίων, καθώς εκτός από τους εργάτες του TAP, ο νέος δρόμος αναμένεται ότι θα διευκολύνει και τους τουρίστες.
Η κατασκευή του αγωγού TAP στην Αλβανία οδηγεί τους κατοίκους των περιοχών απ’ όπου διέρχεται στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσίευση της λειτουργού εταιρείας του αγωγού στην ιστοσελίδα της.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο χωριό Στύλλα, το οποίο πριν την διέλευση απ’ αυτό του αγωγού, ήταν ένας απομονωμένος ορεινός οικισμός, που αν και απέχει μόλις 35 χλμ. από την Κορυτσά, χρειαζόταν τουλάχιστον 2 ώρες για να φθάσει κανείς με αυτοκίνητο σε αυτό.
Με την οδική αποκατάσταση στην οποία προχώρησε η κατασκευάστρια εταιρεία του ΤΑΡ, όπως αναφέρεται, η απόσταση αυτή καλύπτεται πλέον σε μόλις 45 λεπτά, αυξάνοντας την ασφάλεια των ταξιδιών και των μεταφορών.
Επιπλέον, όπως αναφέρει η ΤΑΡ AG, οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι εξυπηρετούσαν φιλοξενώντας και παρέχοντας τροφή στους εργαζόμενους στο έργο, οδηγήθηκαν στην δημιουργία κοιτώνων και εστιατορίων, καθώς όπως επισημαίνεται, εκτός από τους εργάτες του TAP, ο νέος δρόμος αναμένεται ότι θα διευκολύνει τους τουρίστες να επισκεφθούν το όμορφο ορεινό χωριό.
Με άλλη ανακοίνωσή της εξάλλου, η ΤΑΡ AG γνωστοποιεί, ότι θα μετά την χθεσινή (20/4) απόφαση δικαστηρίου του Λάτσιο, θα ξαναρχίσουν σύντομα οι εργασίες για την απομάκρυνση των ελαιόδεντρων στη διαδρομή μήκους 8 χλμ. από τις ακτές προς την ενδοχώρα του αγωγού στην Ιταλία.
Σημειώνεται, ότι προηγούμενη δικαστική απόφαση είχε σταματήσει προσωρινά τις εργασίες αυτές, μετά από την προσφυγή περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Το δικαστήριο έκρινε, ότι νομίμως η κατασκευάστρια εταιρεία εκτελεί τις εργασίες απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης των ελαιόδεντρων, έχοντας λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ιταλικές αρχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης