Ενέργεια

Ο αγωγός ΤΑΡ θα συμβάλει στο στόχο της απανθρακοποίησης λέει ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος

Ο αγωγός ΤΑΡ θα συμβάλει στο στόχο της απανθρακοποίησης λέει ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος
Ο Galletti επεσήμανε σε δηλώσεις του, ότι η ενεργειακή στρατηγική της Ιταλίας επικεντρώνεται στις ΑΠΕ και το φυσικό αέριο, για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Παρά τις αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις και κατοίκους που έχει προκαλέσει στην περιφέρεια της Απουλία στην νότια Ιταλία η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP), ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Gian Luca Galletti δηλώνει, ότι αποτελεί μία σημαντική υποδομή για την επίτευξη του στόχου της απανθρακοποίησης.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Galletti επεσήμανε σε δηλώσεις του, ότι η ενεργειακή στρατηγική της Ιταλίας επικεντρώνεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το φυσικό αέριο, για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Σημειώνεται, ότι ο αγωγός ΤΑΡ αποτελεί μέρος του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Shah Deniz 2 στην Ευρώπη και αποτελεί ένα από τα ενεργειακά έργα προτεραιότητας για την ΕΕ.
Ο αγωγός θα συνδεθεί με το Trans Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP) στα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει τη βόρεια Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα και θα καταλήξει στη νότια Ιταλία.
Σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Αζέρικη εταιρεία SOCAR, σε πρώτη φάση ο αγωγός θα παρέχει από 1 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως την Ελλάδα και την Βουλγαρία και 8 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως την Ιταλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης