Τελευταία Νέα

Το Μαυροβούνιο σχεδιάζει να επενδύσει 780 εκατ. ευρώ σε πέντε νέες υδροηλεκτρικές μονάδες

Το Μαυροβούνιο σχεδιάζει να επενδύσει 780 εκατ. ευρώ σε πέντε νέες υδροηλεκτρικές μονάδες
Η κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να προχωρήσει την κατασκευή τεσσάρων υδροηλεκτρικών σταθμών στον ποταμό Moraca και ενός ακόμη στον ποταμό Komarnica.
Το Μαυροβούνιο σχεδιάζει να κατασκευάσει πέντε νέες υδροηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 408 MW και κόστους περίπου 780 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το balkangreenenergynews.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να προχωρήσει την κατασκευή τεσσάρων υδροηλεκτρικών σταθμών στον ποταμό Moraca, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 238 MW και προβλεπόμενη ετήσια παραγωγή 694 GWh.
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται σε 540 εκατομμύρια ευρώ και ο εκτιμώμενος χρόνος κατασκευής για τις τέσσερις εγκαταστάσεις στα 6 χρόνια.
Ακόμη, το 2016 επιχείρηση ηλεκτρισμού του Μαυροβουνίου Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) ανακοίνωσε το σχέδιο της, να επενδύσει 240 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή υδροηλεκτρικής μονάδας 170 MW στον ποταμό Komarnica.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Οκτώβριο του 2016 οι αρχές του Μαυροβουνίου σε συνεργασία με την κινεζική Norinco International Corporation Ltd καθόρισαν τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση των μεγάλων έργων υδροηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεις στους ποταμούς Moraca και Komarnica.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης