Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Βουλγαρία: Προσφυγή της Συνηγόρου του Πολίτη κατά της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου

Βουλγαρία: Προσφυγή της Συνηγόρου του Πολίτη κατά της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου
«Αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την EWRC, δεν είναι διαφανής και δεν έχουν βάσιμα επιχειρήματα» είπε η Μάγια Μανόλοβα.
Έφεση στο Διοικητικό Δικαστήριο της Σόφιας κατά της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου και της τηλεθέρμανσης που εγκρίθηκε από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Υδάτων (EWRC) της Βουλγαρίας, θα καταθέσει σήμερα (10/4) η Συνήγορος του Πολίτη της Βουλγαρίας Μάγια Μανόλοβα.
Όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας στον τ/σ BTV, η απόφαση της ρυθμιστικής αρχής λειτουργεί υπέρ της εταιρείας «Toplofikatsia Sofia», η οποία θα αποκομίσει επιπλέον κέρδη ύψους περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτοντας στην κατανάλωση το πλεόνασμα φυσικού αερίου που διαθέτει.
«Αυτές οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την EWRC, δεν είναι διαφανής και δεν έχουν βάσιμα επιχειρήματα» είπε η Μανόλοβα και συνέχισε τονίζοντας «ότι αυτές οι αποφάσεις ευνοούν τα λόμπι και τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντας σε βάρος των Βούλγαρων πολιτών».
Ο πρόεδρος της EWRC Ιβάν Ιβάνοφ μιλώντας στο ρ/σ BNR είπε από την πλευρά του, ότι θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια, για να μειωθεί η τιμή της τηλεθέρμανσης το φθινόπωρο.
«Το εάν και πόσο μεγάλη μείωση θα μπορούσε να υπάρξει, εξαρτάται από την τιμή των πετρελαιοπαραγώγων, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών του φυσικού αερίου», συμπλήρωσε ο Ιβάνοφ.
Υποστήριξε ωστόσο, ότι υπάρχουν «ορισμένες τάσεις», που δείχνουν σύμφωνα με τον ίδιο, ότι μία προς τα κάτω αναθεώρηση των τιμών θα μπορούσε να επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης