Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Η Gazprom θα εγκαταλείψει το Λονδίνο λόγω του Brexit σύμφωνα με Βρετανικά ΜΜΕ

Η Gazprom θα εγκαταλείψει το Λονδίνο λόγω του Brexit σύμφωνα με Βρετανικά ΜΜΕ
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου ανησυχεί, ότι το Brexit μπορεί να εμποδίσει τις εμπορικές συναλλαγές με την ΕΕ ή να τις καταστήσει λιγότερο κερδοφόρες.
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom θα εγκαταλείψει τη Μεγάλη Βρετανία υπό το πρίσμα των πιθανών δυσκολιών που θα προκύψουν στις συναλλαγές μετά την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσιεύματα σήμερα (4/4) στον Βρετανικό Τύπο.
«Η διεκπεραίωση των ευρωπαϊκών εμπορικών δραστηριοτήτων μας από το Λονδίνο δεν είναι συμφέρουσα πια» είπε στη Financial Times στέλεχος της ρωσικής εταιρείας το οποίο δεν κατονομάζεται και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εξετάσουμε τις επιπτώσεις και τις επιλογές μας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ρωσική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου ανησυχεί, ότι το Brexit μπορεί να εμποδίσει τις εμπορικές συναλλαγές με την Ευρωπαϊκή Ένωση ή να τις καταστήσει λιγότερο κερδοφόρες.
Η Gazprom ξεκίνησε τις εμπορικές της δραστηριότητες της στο Λονδίνο το 1999 και μέχρι σήμερα η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας λειτουργεί ως έδρα της εταιρείας στην ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης