Ευρώπη

Η Enel θα επενδύσει 329 εκατ. ευρώ στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ρουμανίας έως το 2018

Η Enel θα επενδύσει 329 εκατ. ευρώ στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ρουμανίας έως το 2018
Η ιταλική εταιρεία θα επενδύσει στην βελτιστοποίηση της ποιότητας και την αυτοματοποίηση του δικτύου, καθώς και σε ΑΠΕ.
Ο ιταλικός ενεργειακός Όμιλος Enel έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 329 εκατομμυρίων ευρώ στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ρουμανίας έως το 2018, εκ των οποίων 151 εκατομμύρια ευρώ το 2017 και 178 εκατομμύρια ευρώ το 2018, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας στην Βαλκανική χώρα Γεώργιος Στασής.
Όπως είπε ο Έλληνας υπεύθυνος της ιταλικής εταιρείας στην Ρουμανία, «η Enel είναι ένας σημαντικός επενδυτής στον τομέα ενέργειας της Ρουμανίας και οι επενδύσεις της γίνονται σε όλους τους τομείς που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συνολικής στρατηγικής εστίασης της, στην ποιότητα των υπηρεσιών δικτύου, την αυτοματοποίηση του δικτύου, την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας με τους πελάτες, καθώς και την ανάπτυξη της προσφοράς των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».
Από τις επενδύσεις ύψους 151 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν προγραμματιστεί για φέτος στη Ρουμανία, τα 139 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε έργα στα δίκτυα διανομής και από τις επενδύσεις ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ που προγραμματίζονται για το 2018, τα 168 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για τη βελτίωση της απόδοσης του δικτύου.
Επίσης, ο κ. Στασής ανακοίνωσε, ότι έως το 2020 θα έχουν εγκατασταθεί «έξυπνοι μετρητές» στο 80% των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας και ότι είναι πιθανό το ποσοστό αυτό να φθάσει το 100% έως το 2023.
Η Enel έχει εγκαταστήσει μέχρι σήμερα 150.000 «έξυπνους μετρητές» στους πελάτες της στη Ρουμανία.
Συνολικά η ιταλική εταιρεία έχει 2,7 εκατομμύρια πελάτες στη Ρουμανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης