Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,27% για τον S&P και 0,26% για τον  Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,27% για τον S&P και 0,26% για τον  Nasdaq

273 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

 Άνοδος στη Wall Street τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές  είχαν στραμμένη την προσοχή τους  σε μια νέα παρτίδα αποτελεσμάτων από εταιρίες  τεχνολογίας megacap που αναμένεται να οδηγήσουν τον Nasdaq  σε νέα υψηλά αυτή την εβδομάδα. Η γεωπολιτική κατάσταση ενίσχυσε επίσης το αίσθημα κινδύνου.

Ο Dow  ενισχύθηκε 273 μονάδες, ή 0,65% στις 42.387 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 0,27% στις 5.823 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,65% στις 686,41 μονάδες

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,26%  στις 18.567 μονάδες

 

Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά του Ιράν το Σαββατοκύριακο δεν στόχευαν πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως φοβόταν  η αγορά, και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου ήταν sold off κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι τιμές του αμερικανικού αργού και του Brent υποχώρησαν  πάνω από 5%,.

Αυτή η εβδομάδα αναμένονται τα περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Είναι επίσης η τελευταία εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου και την πολιτική απόφαση της Federal Reserve στις 7 Νοεμβρίου. Πέντε από τις Magnificent Seven εταιρείες — Alphabet, Microsoft, Meta Platforms, Amazon και Apple — θα ανκοινώσουν τα τελευταία οικονομικά τους αποτελέσματα. Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο 0,9% τη Δευτέρα, ενώ της Alphabet ενισχύθηκαν 0,8%.

Οι traders παρακολουθούν επίσης μια σειρά από βασικά οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας προκαταρκτικής ανάγνωσης για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τρίτου τριμήνου την Τετάρτη, τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες Σεπτεμβρίου, ή   τον δείκτη τιμών PCE, την Πέμπτη. και την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου  την Παρασκευή.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης