Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Υποχώρηση 0,18% για τον S&P, άνοδος 0,27% για τον Nasdaq

Wall Street: Υποχώρηση 0,18% για τον S&P, άνοδος 0,27% για τον Nasdaq

 344 μονάδες έχασε ο Dow

 

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street τη Δευτέρα, χάνοντας μερικά από τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν και οι επενδυτές περίμεναν νέα εεταιρικά αποτελέσματα.

Ο Dow Jones έχασε 344 μονάδες ή περίπου 0,8% στις 42.931 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,18% στις 5.853 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,21% στις 693,77 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,27% στις 18.540 μονάδες.

Οι μετοχές του καταναλωτικού τομέα και των κατασκευών κατοικιών ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους καθώς οι φόβοι για υψηλότερα επιτόκια αυξήθηκαν, με την Target και την Builders FirstSource να καταγράφουν πτώση άνω του 4% η κάθε μια. Η Lennar είχε επίσης πτώση άνω του 3,5%.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε, σημειώνοντας άνοδο άνω των 10 μονάδων βάσης στο 4,178%.

«Οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να ενισχύονται, κάτι που σημαίνειότι οι επενδυτές σκέφτονται τώρα ότι η Fed θα καθυστερήσει να μειώσει τα επιτόκια επειδή η οικονομία παραμένει ανθεκτική», δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA, Sam Stovall. «Ως αποτέλεσμα, η Fed πιθανότατα θα δυσκολευτεί περισσότερο να πιέσει τον πληθωρισμό στο επίπεδο του στόχου του 2% το επόμενο έτος περίπου».
Μεταξύ των εταιρειών που πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα είναι η Tesla, η Coca-Cola και η GE Aerospace.

Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα ήταν μικτά. Από το 14% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ήδη δημοσιεύσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, το 79% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τον John Butters του FactSet. Οι αναλυτές έχουν υποβαθμίσει σημαντικά τις προσδοκίες τους για τα κέρδη για το τρίμηνο τους τελευταίους μήνες.

«Δεν νομίζω ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ύφεσης κερδών ή κάτι παρόμοιο, αλλά ο πήχης έχει τεθεί πολύ, πολύ χαμηλά…», είπε ο Stovall. «Έτσι με τα κέρδη τόσο χαμηλά, οι πιθανότητες είναι ότι αυτό θα είναι το 60ο τρίμηνο από τα τελευταία 62, στο οποίο τα πραγματικά αποτελέσματα υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις του τέλους του τριμήνου».

Ωστόσο, οι επενδυτές είναι σε μεγάλο βαθμό αισιόδοξοι, οι μετοχές έχουν ακόμη περισσότερο περιθώριο να τρέξουν, αλλά έχουν επίγνωση ότι οι αυξημένες αποτιμήσεις, ιδιαίτερα ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών κινδύνων, θα μπορούσαν επίσης να σημαίνουν περαιτέρω αστάθεια.

Οι κινήσεις της Δευτέρας έρχονται αφού ο S&P 500 και ο Dow 30 μετοχών κατέγραψαν υψηλά όλων των εποχών την Παρασκευή, εδραιώνοντας την έκτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο και για τους δύο δείκτες αναφοράς.

Το πετρέλαιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ εκτινάχθηκαν σχεδόν 2% τη Δευτέρα, ανακτώντας ορισμένες από τις απώλειες από το απότομο sell-off της περασμένης εβδομάδας.

Ο δείκτης των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα περισσότερο από 8% χαμηλότερα, καθώς οι traders πιστεύουν όλο και περισσότερο ότι οι εντάσεις Ισραήλ-Ιράν δεν θα οδηγήσουν σε διακοπή του εφοδιασμού πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.

Οι τιμές αυξήθηκαν τη Δευτέρα αφού η Κίνα μείωσε το βασικό επιτόκιο δανεισμού της. Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco Amin Nasser δήλωσε ότι παραμένει «αρκετά ανοδικός» όσον αφορά τη ζήτηση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Oι τιμές κλεισίματος της ενέργειας της Δευτέρας:

West Texas Intermediate
Συμβόλαιο Νοεμβρίου: 70,56 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 1,94%. Έως σήμερα, το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει κερδίσει περισσότερο από 1%.
Brent
Συμβόλαιο Δεκεμβρίου: 74,29 δολάρια το βαρέλι, αύξηση 1,68%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης έχει υποχωρήσει περισσότερο από 3%.
Βενζίνη RBOB
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 2,0147 $ ανά γαλόνι, αύξηση 0,63%. Έως σήμερα, η βενζίνη έχει υποχωρήσει περίπου 4%.
Φυσικό αέριο
Συμβόλαιο Οκτωβρίου: 2,312 $ ανά χίλια κυβικά πόδια, αύξηση 2,39%. Έως σήμερα, το φυσικό αέριο έχει υποχωρήσει περίπου 8%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης