Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 12 δισ. δολ. περιορίσθηκαν τα ενεργειακά deals στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο

Στα 12 δισ. δολ. περιορίσθηκαν τα ενεργειακά deals στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο

Απότομη υποχώρηση μετά το ρεκόςρ των 192 δισ. δολ. το 2023

 

Οι συγχωνεύσεις πετρελαίου στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκαν απότομα το περασμένο τρίμηνο μετά από ένα κύμα εξυγίανσης ενός έτους που άδειασε τα χαρτοφυλάκια και άφησε λιγότερες εταιρείες σε προσφορά στην κορυφαία σχιστολιθική αγορά των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία ανάλυσης Enverus.
Υπήρχαν συμφωνίες αξίας 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποκαλύφθηκαν το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, το χαμηλότερο επίπεδο σε έξι τρίμηνα, δήλωσε ο κύριος αναλυτής της Enverus Intelligence Research, Andrew Dittmar.
Το "Upstream M&A επρόκειτο να πέσει" μετά το ρεκόρ του 2023 με συμφωνίες 192 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μεγάλο βαθμό στη λεκάνη Permian του Δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού, το μεγαλύτερο κοίτασμα σχιστόλιθου των ΗΠΑ. Αυτές οι μεγάλες συμφωνίες έχουν απασχολήσει τους αγοραστές με την εκτέλεση αξιολογήσεων χαρτοφυλακίου για να εξαλείψουν τα ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία, πρόσθεσε.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους αγοραστές έχουν γίνει πωλητές καθώς περιορίζουν εκμεταλλεύσεις, είπε, επικαλούμενος την Occidental Petroleum's που προχώρησε σε πώληση στοιχείων 818 εκατομμυρίων δολαρίων στην Permian Resources και την APA Corp εκχωρώντας παλαιότερα ακίνητα σε αγοραστή που δεν έχει γίνει γνωστός.
Οι δύο μεγαλύτερες συμφωνίες το τρίμηνο ήταν εκτός της Permian σε δευτερεύοντα σχιστολιθικά πεδία, με την Devon Energy να προσθέτει στις συμμετοχές της στη Βόρεια Ντακότα μια συμφωνία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περιουσιακά στοιχεία της Grayson Mill Energy.

Η δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία ήταν ύψους 1,8 δισ. δολ. της Quantum Capital Group για ακίνητα της Caerus Oil & Gas, αφορούσε στοιχεία στο βορειοδυτικό Κολοράντο και τη Γιούτα.
«Υπάρχει ακόμη σημαντική ποσότητα πετρελαίου και φυσικού αερίου που πρέπει να αναπτυχθεί έξω από τα κύρια σχιστολιθικά έργα», δήλωσε ο Dittmar της Enverus. «Θα δούμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους περιουσιακά στοιχεία από ιδιωτικές εταιρείες και μικρές δημόσιες εταιρείες».
Η αξία της συμφωνίας του τρίτου τριμήνου ήταν το μικρότερο τριμηνιαίο σύνολο φέτος και λιγότερο από το ήμισυ των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων του δεύτερου τριμήνου σε συμφωνίες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης