Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 0,9% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

Wall Street: Πτώση 0,9% για τον S&P και 1,1% για τον Nasdaq

398 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες για την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και τα υψηλότερα επιτόκια επιβάρυναν το κλίμα της αγοράς.

Ο Dow Jones υποχώρησε 398 μονάδες ή 0,94% στις 41.954 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,96% στις 5.695 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,35% στις 720,5 μονάδες.
O Nasdaq σημείωσε πτώση 1,18% στις 17.923 μονάδες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε σχεδόν 5 μονάδες βάσης στο 4,028%. Αυτή είναι η πρώτη φορά από τον Αύγουστο που η απόδοση ξεπέρασε το 4%. Οι τιμές του πετρελαίου επιβαρύνθηκαν επίσης, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παραμένουν υψηλές. Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ ενισχύθηκεπερισσότερο από 3% και διαμορφώθηκε πάνω από τα 77 δολάρια το βαρέλι.

Οι κινήσεις της Δευτέρας έρχονται μετά από μια δύσκολη εβδομάδα για τις μετοχές που είδαν τους κύριους δείκτεςς να σημειώνουν μέτρια κέρδη. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2% για την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,1% και ο Dow ενισχύθηκε 0,1%.

«Είναι μια εβδομάδα που "σώθηκε" από τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας την Παρασκευή. Τα δύο πράγματα που οι επενδυτές παρακολουθούν με τη μεγαλύτερη προσοχή, είναι ότι οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται και... οι τιμές της ενέργειας ανεβαίνουν υψηλότερα», δήλωσε ο Art Hogan της B. Riley Wealth. « Είναι σίγουρα ένας λόγος να είμαστε προσεκτικοί στην αρχή μιας σεζόν αναφοράς κερδών».

Οι ενεργειακές μετοχές, ήταν ο μόνος κλάδος στον S&P 500 που διαπραγματεύτηκε σε θετικό έδαφος. Οι τομείς κοινής ωφέλειας και οι τομείς της διακριτικής ευχέρειας των καταναλωτών ήταν οι υστερούντες του δείκτη αναφοράς, και οι δύο μειώθηκαν περισσότερο από 2%.

Στις ανακοινώσεις της εβδομάδας περιλαμβάνονται τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve την Τετάρτη και την έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή την Πέμπτη. Τα αποτελέσματα από την Delta Air Lines
και την JPMorgan Chase αναμένεται να κυκλοφορήσουν Πέμπτη και Παρασκευή, αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης