MORE (Motor Oil): Συνεχίζονται οι εργασίες για το αιολικό πάρκο 24 MW στη Βοιωτία

MORE (Motor Oil): Συνεχίζονται οι εργασίες για το αιολικό πάρκο 24 MW στη Βοιωτία
Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αναλάβει το σχεδιασμό, ανάπτυξη και αδειοδότηση έργων ΑΠΕ συνολικής δυναμικότητας άνω των 1.500 MW
Προχωρούν με ταχύτατο ρυθμό οι χωματουργικές εργασίες για την εγκατάσταση του νέου αιολικού πάρκου της MORE, θυγατρικής του ομίλου Motor Oil στις ΑΠΕ.

Πιο αναλυτικά, το εν λόγω έργο ονομάζεται Wired, η εγκατεστημένη ισχύς του αναμένεται να ανέλθει στα 24 MW και θα βρίσκεται στη Βοιωτία, στον δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων και αποτελείται από πέντε πλατφόρμες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την υλοποίησή του απαιτούνται περί τα έξι χιλιόμετρα νέας οδοποιίας.

Οι χωματουργικές εργασίες υλοποιούνται από την AirEnergy A.E., μια πρωτοπόρο ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται σε αντίστοιχα έργα.

Η AirEnergy ιδρύθηκε το 2008 και οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας περιλαμβάνουν την αξιολόγηση, ανάπτυξη, κατασκευή, συμβουλευτική - διαχείριση έργων και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αιολικών πάρκων και ηλιακών σταθμών.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αναλάβει το σχεδιασμό, ανάπτυξη και αδειοδότηση έργων ΑΠΕ συνολικής δυναμικότητας άνω των 1.500 MW, καθώς και την οργάνωση, συντονισμό και επίβλεψη της υλοποίησης έργων αιολικής ενέργειας συνολικής ισχύος άνω των 600 MW, την κατασκευή εννέα υποσταθμών 150/20kV και ενός κέντρου ελέγχου υψηλής τάσης 400/20 kV, την εκπόνηση και προώθηση επενδυτικών σχεδίων για την επιδότηση αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 343 MW, καθώς και την κατασκευή υποδομών για 20 αιολικά πάρκα.

Επίσης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ έχει αναπτύξει λύσεις αποθήκευσης κατοικιών και υπαίθριων χώρων, ξεκινώντας με οικιακές λύσεις και επεκτεινόμενη σε λύσεις αποθήκευσης μπαταριών μεγάλης κλίμακας για ΑΠΕ, ενώ σχεδιάζει και την ανάπτυξη μιας γραμμής συναρμολόγησης μπαταριών για οικιακή χρήση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης