Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Rio Tinto: Περισσότερες εξορύξεις για να λυθεί η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα (Bloomberg)

Rio Tinto: Περισσότερες εξορύξεις για να λυθεί η κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα (Bloomberg)
Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τομέα της εξόρυξης παγκοσμίως, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες
Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερα ορυχεία και περισσότερες εξορύξεις για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση για τα βασικά μέταλλα που επιτελούν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης, όπως ο χαλκός, καθώς οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές δεν θα καλύψουν το διαφαινόμενο κενό στις αλυσίδες εφοδιασμού, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Rio Tinto, Dominic Barton.

«Ως βιομηχανία, δεν πρόκειται να βγούμε αλώβητοι από αυτή την πρόκληση», δήλωσε ο Barton σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, αναφερόμενος στις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου μέσω συμφωνιών.

«Η πρόκληση είναι τεράστια και αφορά τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς τομείς εμπορευμάτων».

Οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στον τομέα της εξόρυξης παγκοσμίως, έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς οι υγιείς ταμειακές ροές και οι προοπτικές για τα βασικά μέταλλα πράσινης ενέργειας ενθαρρύνουν την ταχεία προσθήκη επιπλέον παραγωγής.

Η BHP Group Ltd. ήταν από τις πιο δραστήριες, πέφτοντας πάνω στη Filo Corp. μετά την απόρριψη της προσφοράς ύψους 49 δισ. δολαρίων του μεγαλύτερου μεταλλωρύχου στον κόσμο για την Anglo American Plc.

Η Rio, ωστόσο, έχει παραμείνει «σιωπηλή» στον χώρο των συμφωνιών, διαθέτοντας αντ' αυτού εκατοντάδες εκατομμύρια σε έρευνες με έμφαση στον χαλκό και το λίθιο. Παρόλα αυτά, ο Barton δήλωσε ότι η εταιρεία «εξετάζει ευκαιρίες».

«Απλώς θα πρέπει να χτίσουμε περισσότερα», δήλωσε. «Θα χρειαστεί να εξορύξουμε, να ανακαλύψουμε και να εξορύξουμε περισσότερο χαλκό τα επόμενα 30 χρόνια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης