Τελευταία Νέα

Ν. Αφρική: ΕΤΕπ και DBSA θα δανείσουν 220 εκατ. δολάρια σε έργα καθαρής ενέργειας

Ν. Αφρική: ΕΤΕπ και DBSA θα δανείσουν 220 εκατ. δολάρια σε έργα καθαρής ενέργειας

Η χρηματοδότηση είναι επιπλέον των 400 εκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκαν η ΕΤΕπ και η DBSA στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP27

 

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Τράπεζα Ανάπτυξης Νότιας Αφρικής (DBSA) ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα δανείσουν από κοινού επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νότια Αφρική.
Η ευνοϊκή χρηματοδότηση είναι επιπλέον των 400 εκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκαν η ΕΤΕπ και η DBSA στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP27 το 2022 για να στηρίξουν ανεξάρτητα έργα ηλεκτρικής ενέργειας στην πιο βιομηχανοποιημένη οικονομία της Αφρικής.

Ο νέος υπουργός Ενέργειας της Νότιας Αφρικής υποσχέθηκε τον Ιούλιο να επιταχύνει τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τον άνθρακα.
Η χώρα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο, επειδή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας, αλλά έχει επίσης άφθονο δυναμικό ανανεώσιμης ενέργειας.
Η ΕΤΕπ και η DBSA θα δεσμεύσουν επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ σε δάνεια για τη στήριξη μικρομεσαίων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδιαίτερα ηλιακής και χερσαίας αιολικής ενέργειας, ανέφεραν οι δύο τράπεζες σε ανακοίνωσή τους.
Τα υποστηριζόμενα έργα αναμένεται να προσθέσουν 384 μεγαβάτ νέας χωρητικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανέφεραν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης