Ναυτιλία

ΗΠΑ: Επέβαλαν κυρώσεις σε εταιρείες και πλοία που συνδέονται με το Arctic LNG 2

ΗΠΑ: Επέβαλαν κυρώσεις σε εταιρείες και  πλοία που συνδέονται με το Arctic LNG 2

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις στην Gotik Energy Shipping Co και στην Plio Energy Cargo Shipping

 

Οι ΗΠΑ επέβαλαν την Πέμπτη κυρώσεις σε δύο εταιρείες και δύο πλοία που συνδέονται με το ρωσικό έργο Arctic LNG 2, το τελευταίο βήμα της Ουάσιγκτον να αυξήσει το κόστος στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία σύμφωνα με το Reuters.
Το έργο Arctic 2, που ανήκει κατά 60% στη ρωσική Novatek επρόκειτο να γίνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας με τελική παραγωγή 19,8 εκατομμυρίων μετρικών τόνων LNG ετησίως από τρία τρένα.Η Novatek ενδέχεται να αναγκαστεί να περιορίσει το έργο μετά από μια σειρά κυρώσεων από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιβλήθηκαν τον Αύγουστο.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επέβαλε κυρώσεις στην Gotik Energy Shipping Co και στην Plio Energy Cargo Shipping.
Σύμφωνα με το Υπουργείο η Gotik είναι ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης και η Plio Energy είναι ο εμπορικός διαχειριστής της εταιρείας μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου New Energy.

Απενεργοποίηση συστήματος αναγνώρισης

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι η New Energy χρησιμοποίησε παραπλανητικές ναυτιλιακές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης του συστήματος αυτόματης αναγνώρισής της, για να φορτώσει φορτίο από το Arctic LNG 2. Αυτό έγινε μέσω μεταφοράς από πλοίο σε πλοίο στις 25 Αυγούστου 2024, με το Pioneer, ένα πλοίο που είχε αποκλειστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα τον Αύγουστο.
Η μεταφορά από πλοίο σε πλοίο υποδηλώνει ότι η Μόσχα κατάφερε να συνεχίσει ορισμένες εξαγωγές από το έργο.

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών πρόσθεσε τη New Energy και ένα επιπλέον σκάφος που διαχειρίζεται και λειτουργεί η Plio, με το όνομα Energy Mulan, στον καθορισμένο κατάλογό του, πράγμα που σημαίνει ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν αποκλειστεί και απαγορεύεται στα άτομα των ΗΠΑ να συναλλάσσονται μαζί τους.
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να απαντά στις προσπάθειες να λειτουργήσει το εγκεκριμένο έργο Arctic LNG 2 ή με άλλο τρόπο να επεκτείνει τις ενεργειακές δυνατότητες της Ρωσίας με ταχεία απάντηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ σε δήλωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης