Διεθνή

Foreign Policy: Λάθος η επίθεση των Ουκρανών στο Κουρσκ - Καταρρέουν στο Ντονμπάς

Foreign Policy: Λάθος η επίθεση των Ουκρανών στο Κουρσκ - Καταρρέουν στο Ντονμπάς
Η πτώση του Pokrovsk θα αποτελέσει συντριπτική στρατηγική ήττα του Ουκρανικού στρατού και μεγάλη νίκη των Ρώσων
Προελαύνει στο Donbass ο ρωσικός στρατός, με την ουκρανική άμυνα να αδυνατεί να κρύψει τα σημάδια της επικείμενης κατάρρευσής της, ενώ την ίδια στιγμή, παραπαίει και η άμυνα των Ουκρανών στο Kupyansk, το οποίο φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να χαθεί από τα χέρια τους.

Οι ουκρανοί θεωρούν χαμένες πόλεις το Toretsk και Chasiv Yar, καθώς είναι δεδομένο ότι άπαξ και μπήκαν οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί τελείωσαν.

Κατακτώντας 2,5 χιλιόμετρα την ημέρα, έφθασαν οι Ρώσοι στο Pokrovsk η εξέλιξη αυτή είναι στρατηγικής σημασίας, ο Ουκρανικός στρατός μετά την πτώση του Pokrovsk κινδυνεύει με ολική κατάρρευση…

Ήδη αυτό φαίνεται στο Ugledar όπου οι Ρώσοι προσπαθούσαν 2 χρόνια να το καταλάβουν και πλέον… είναι θέμα χρόνου να πέσει άπαξ και ελέγχουν όλες τις γραμμές επιμελητείας των Ουκρανών στην περιοχή.

Το Donbass πέφτει και ενώ η Ουκρανία κινδυνεύει με ανυπολόγιστη ήττα, στο Kursk οι Ουκρανοί απέτυχαν… όταν χάνουν 7.400 στρατιώτες σε 23 ημέρες και σχεδόν 650 τεθωρακισμένα μια λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει το αποτέλεσμα καταστροφή.

Το Pokrovsk είναι ένα περιφερειακό κέντρο στα βορειοδυτικά του Donetsk.

Από το 2022, ο πληθυσμός της πόλης ήταν πάνω από 61.000 άτομα.

Η πόλη έχει μια μεγάλη σιδηροδρομική διασταύρωση και διέρχονται οδικές διαδρομές, που συνδέουν το Donetsk με την περιοχή Dnipro της Ουκρανίας.

Επιπλέον, μέσω του Pokrovsk ή Krasnoarmeysk υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση με τις πόλεις που ελέγχονται από την Ουκρανία στα βόρεια με έμφαση Kramatorsk και Slavyansk.

Το Kursk αποδεικνύεται ως ολική καταστροφή για τον Ουκρανικό στρατό… σκόνη 650 τεθωρακισμένα

Η εισβολή των Ουκρανών στην Ρωσική περιοχή Kursk αποδεικνύεται στρατηγικά αυτοκτονική, πλέον οι Ρώσοι τους διαλύουν χωρίς έλεος

«Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk, οι απώλειες του Ουκρανών ήταν πάνω από 7.400 στρατιώτες,
74 άρματα μάχης,
35 οχήματα μάχης πεζικού,
62 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
460 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης = άθροισμα τεθωρακισμένων 631 και με την σημερινή μέρα υπολογίζεται σε 650
210 μηχανοκίνητα οχήματα,
51 πυροβόλα πυροβόλα,
13 MLRS), συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από HIMARS MLRS και ενός MLRS

Επιβραδύνθηκε εντυπωσιακά ο ρυθμός πολεμικών επιχειρήσεων των Ουκρανών στο Kursk

Οι ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν στις 28 Αυγούστου ότι ο ρυθμός των ουκρανικών επιθέσεων στην περιφέρεια Kursk έχει επιβραδυνθεί και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν τώρα να σκάψουν και να κρατήσουν επιλεγμένες περιοχές που κατέλαβαν πρόσφατα.

Η ένταση των ουκρανικών επιθέσεων εντός της περιφέρειας Kursk έχει μειωθεί και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν και να οχυρώσουν επιλεγμένες περιοχές, εν μέσω συνεχιζόμενων ουκρανικών επιθετικών επιχειρήσεων εντός του προεξέχοντος στην Περιφέρεια Kursk.

Οι ρωσικές δυνάμεις σταθεροποιούν σταδιακά την κατάσταση στην περιφέρεια Kursk.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 28 Αυγούστου και δείχνουν ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στο ανατολικό Korenevo υποδηλώνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα αποσύρθηκαν πρόσφατα από την περιοχή και ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν χαμένες θέσεις.

Στοιχεία της ρωσικής 810ης ναυτικής ταξιαρχίας πεζικού (Στόλος Ειρηνικού, Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή [EMD]) εκκαθάρισαν οικισμούς.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) και άλλες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης ανατολικά του Korenevo κοντά στην Olgovka, βόρεια της Sudzha κοντά στη Malaya Loknya, ανατολικά της Sudzha κοντά στη Russkaya Konopelka και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Borki.

Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε στις 28 Αυγούστου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις προσπάθειες της Ουκρανίας να περάσουν τα διεθνή σύνορα κοντά στο Zhuravlevka, στην περιφέρεια Belgorod (νοτιοδυτικά της πόλης Belgorod και βόρεια της πόλης Kharkiv).



Donetsk_Battle_Map_Draft_August_28_2024.png



Foreign Policy: Η Ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Kursk ήταν ένα τεράστιο λάθος του Zelensky


Η απόφαση του Zelensky του Προέδρου της Ουκρανίας να επιτεθεί στην περιοχή του Kursk δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο στη μοίρα της Ουκρανίας και θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και επίσης θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης, γράφει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ο Stephen Walt σε άρθρο του για το Foreign Policy.

«Θα ήταν τερατώδες λάθος να πιστέψουμε ότι επίθεση στην περιοχή του Kursk θα επιτρέψει στην Ουκρανία να λάβει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για να καταλάβει την Κριμαία και το Donbass», σημείωσε ο Stephen Walt

Κατά τη γνώμη του, μια τέτοια απόφαση των αρχών του Κιέβου υποδηλώνει αδιέξοδο στο πεδίο της μάχης για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιπλέον, η πρόκληση από την ουκρανική ηγεσία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης