Τελευταία Νέα

Συνεργασία ArcelorMittal και Atlas για την κατασκευή ηλιακής μονάδας στη Βραζιλία (Reuters)

Συνεργασία ArcelorMittal και Atlas για την κατασκευή ηλιακής μονάδας στη Βραζιλία (Reuters)
Στόχος είναι η παροχή ενέργειας στις δραστηριότητες της χαλυβουργίας στη νότια και νοτιοανατολική Βραζιλία
Atlas Renewables Energy και ArcelorMittal συγκροτούν κοινοπραξία για την κατασκευή ενός ηλιακού σταθμού στην πολιτεία Minas Gerais της Βραζιλίας, δήλωσαν αμφότεροι την Τετάρτη (21/8).

Σύμφωνα με το Reuters, στόχος είναι η παροχή ενέργειας στις δραστηριότητες της χαλυβουργίας στη νότια και νοτιοανατολική Βραζιλία.

Το κοινό έργο στην πόλη Paracatu θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 264,6 MW εναλλασσόμενου ρεύματος και σχετικό σύστημα μεταφοράς ενέργειας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η μονάδα θα βρίσκεται εντός του ηλιακού συγκροτήματος Luiz Carlos, το οποίο ήδη κατασκευάζεται από την Atlas, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από το επενδυτικό ταμείο Global Infrastructure Partners.

Στα τέλη του 2025 η έναρξη λειτουργίας

Η μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της λειτουργία στα τέλη του 2025.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, η συμφωνία προβλέπει ότι η ArcelorMittal θα αγοράσει ολόκληρο το μερίδιο της Atlas στο έργο, αφήνοντάς της το 100% του ηλιακού πάρκου.

«Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια που αποσκοπεί στην εκμηδένιση των εκπομπών CO2 στη βιομηχανία χάλυβα και συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050», δήλωσε ο επικεφαλής της ArcelorMittal Brasil, Jefferson De Paula.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτεί ακόμη την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών, τόνισαν οι εταιρείες, με την Atlas να επενδύει 2,32 δισ. ρεάις (424,43 εκατ. δολάρια) στο ηλιακό συγκρότημα Luiz Carlos.

Το έργο έχει εγκατεστημένη ισχύ 787 MW, ενώ εκτός από την ArcelorMittal, θα προμηθεύσει επίσης ανανεώσιμη ενέργεια στην εταιρεία παραγωγής τσιμέντου Votorantim Cimentos.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης