Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Καθαρές ζημιές 54 εκατ. ευρώ για την Thyssenkrupp στο γ’ τρίμηνο

Καθαρές ζημιές 54 εκατ. ευρώ για την Thyssenkrupp στο γ’ τρίμηνο
Τα αποτελέσματα του ομίλου αντικατοπτρίζουν τις αυξανόμενες προκλήσεις για τον ιστορικό γερμανικό βιομηχανικό παίκτη
Καθαρές ζημιές ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο η Thyssenkrupp εξαιτίας του μεγαλύτερου από το αναμενόμενο κόστους για έργα παλαιού τύπου στον τομέα της μηχανικής εργοστασίων, δήλωσε ο όμιλος σήμερα (14/8), προσθέτοντας ότι πάγωσε επίσης τη διαδικασία πώλησης για μία από τις μονάδες του.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κολοσσός κατέγραψε καθαρή ζημία 54 εκατομμυρίων ευρώ (59 εκατομμύρια δολάρια) για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, σε σχέση με τα κέρδη 83 εκατομμυρίων ένα χρόνο νωρίτερα, τονίζοντας ακόμα ως βασική αιτία τα έξοδα αναδιάρθρωσης στο τμήμα εμπορίας υλικών.

Η Thyssenkrupp δήλωσε επίσης ότι η διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της στον αυτοματισμό έχει σταματήσει και ότι η εταιρεία διερευνά τώρα βαθύτερα μέτρα αναδιάρθρωσης για την επιχειρηματική μονάδα κινητήρων του τμήματος.

Τα αποτελέσματα του ομίλου αντικατοπτρίζουν τις αυξανόμενες προκλήσεις για τον ιστορικό γερμανικό βιομηχανικό παίκτη, ο οποίος αναγκάστηκε να μειώσει τις ετήσιες προοπτικές του για τρίτη φορά τον περασμένο μήνα και βρίσκεται εν μέσω διαδικασίας εκποίησης του 50% των μετοχών του στο τμήμα χάλυβα.

«Οι έντονα αντιθετικές τάσεις της αγοράς και οι εφάπαξ επιπτώσεις αντιστάθμισαν την πρόοδο που σημειώθηκε στον μετασχηματισμό της Thyssenkrupp το τρίτο τρίμηνο», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Jens Schulte.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απριλιο φέτος, η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την δραστική μείωση της παραγωγής της στο εργοστάσιο του Ντούιζμπουργκ, όπου εργάζονται σήμερα 13.000 άτομα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης