Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Ρεκόρ παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος και χαλκού για την BHP

Ρεκόρ παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος και χαλκού για την BHP
Aναφορικά με τις προβλέψεις για την μελλοντική παραγωγή της BHP, η Macquarie προβλέπει για το 2025 παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος ύψους 261,5 εκατ. τόνων και 1.974 κ.μ. χαλκού
Χρονιά-ορόσημο είναι για την BHP το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς πέτυχε ρεκόρ στην παραγωγή όλων των εμπορευμάτων της, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος και χαλκού που είναι οι υψηλότερες εδώ και 15 χρόνια.

Σύμφωνα με το Market Index, oι δραστηριότητες σιδηρομεταλλεύματος της αυστραλιανής εταιρείας σημείωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά ρεκόρ παραγωγής, με αύξηση κατά 1% σε ετήσια βάση, αγγίζοντας τους 259,7 εκατομμύρια τόνους.

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-07-17_124649.png

Η BHP έχει μεσοπρόθεσμο στόχο να αυξήσει την παραγωγή της Δυτικής Αυστραλίας (WAIO) σε περισσότερους από 305 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

«Πετύχαμε ισχυρές επιδόσεις σε όλες τις δραστηριότητές μας στον τομέα του χαλκού σε παγκόσμιο επίπεδο, υποστηριζόμενες από την υψηλότερη παραγωγή των τελευταίων τεσσάρων ετών στην Escondida και ένα ακόμη έτος παραγωγής ρεκόρ από την Spence στη Χιλή», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Συμφωνία με τη Vale

Την περασμένη Παρασκευή, η BHP κατέληξε σε συμφωνία με τη βραζιλιάνικη Vale να μοιραστούν εξίσου το κόστος τυχόν αποζημιώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες που σχετίζονται με την κατάρρευση του φράγματος Fundao το 2015.

Aναφορικά τέλος με τις προβλέψεις για την μελλοντική παραγωγή της BHP, η Macquarie προβλέπει για το 2025 παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος ύψους 261,5 εκατ. τόνων και 1.974 κ.μ. χαλκού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης