Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P και 0,2% για τον Nasdaq

742 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη, καθώς η ανοδική αγορά διευρύνθηκε πέρα ​​από τις μετοχές τεχνολογίας με ελπίδες για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων.

Ο Dow αυξήθηκε κατά 742 μονάδες, ή 1,85% στις 40.954 μονάδες σημειώνοντας νέο ενδοημερήσιο ρεκόρ.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,64% στις 5.667 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,35% στις 705,72 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,2% στις 18.509 μονάδες καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας -οι μεγάλοι νικητές μέχρι στιγμής στο ράλι του 2024- περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη της Τρίτης.

Ο Russell 2000 με εστίαση στη μικρή κεφαλαιοποίηση σημείωσε άνοδο 3,4% για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κερδών.

Η Bellwether Caterpillar ανέβηκε περισσότερο από 4%, καθιστώντας την τον δεύτερο μεγαλύτερο κερδισμένο στον Dow μετά από την UnitedHealth. Η ασφαλιστική εταιρεία αυξήθηκε περισσότερο από 6% λόγω των καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.

Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες ενισχύθηκαν μετά από τα κέρδη από την Bank of America και την Morgan Stanley που ξεπέρασετις προβλέψεις των αναλυτών. Η Bank of America σημείωσε άλμα 5%, ενώ η Morgan Stanley πρόσθεσε πάνω από 1%.

Η εναλλαγή από μετοχές τεχνολογίας σε μετοχές μικρής και κυκλικής κεφαλαιοποίησης ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, όταν ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου έδειξε τον χαμηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων τριών ετών. Η μέτρηση θεωρήθηκε ως ένδειξη ότι ο πληθωρισμός πλησίαζε τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και η κεντρική τράπεζα μπορεί να είναι σε θέση να μειώσει τα επιτόκια.

Οι traders βλέπουν τώρα 100% πιθανότητες η Fed να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Μια μείωση επιτοκίων θεωρείται ότι ενισχύει τη μικρή κεφαλαιοποίηση και τους βιομηχανικούς κλάδους που εξαρτώνται περισσότερο από το κόστος δανεισμού από ό,τι οι πλούσιες σε μετρητά, μετοχές τεχνολογίας που έχουν οδηγήσει ένα κύμα αισιοδοξίας γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.
Μόνο την τελευταία μία εβδομάδα, ο Russell 2000 σημείωσε άνοδο πάνω από 10%, ενώ ο blue-chip Dow κέρδισε σχεδόν 4%. Ο Nasdaq είναι σχεδόν σταθερός την ίδια περίοδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης